facebook

Sloothoeve Schuttert.

Hygiënische vloeren en wanden
middels de HyCare methode

Zo’n 3 á 4 jaar geleden zijn alle 10 de afdelingen van de biggenstal bij Sloothoeve Schuttert, waar plaats is voor 2.000 biggen, volledig voorzien van hygiënische coating op vloeren en wanden. Hierbij is ook de centrale gang voorzien van coating. Dit allemaal is uitgevoerd volgens de HyCare methode van Schippers, om optimale hygiëne te creëren. Op dit moment zijn de Mesa vloerenleggers bezig met het coaten van 20 vleesvarkensafdelingen en de centrale gang, waar plek is voor zo’n 3.500 varkens. De biggenstallen waren goed voor ongeveer 650 m² aan vloeren en wanden en de vleesvarkensstallen die op dit moment gerenoveerd worden, maar liefst 8.200 m²

Sloothoeve schutters

Aantal m²

650 m2 biggen
8200 m2 vleesvarkens

Vloersysteem

Mesa Epox Porc Coat + Mesa Fast

Wandsysteem

Mesa Extreme Topcoat WB

Ruimte

10 biggenstallen + centrale gang

Over Sloothoeve Schuttert

De boerderij van Sloothoeve Schuttert is onderdeel van Handelshuis Schuttert en is 1 van de in totaal 8 vestigingen. Handelshuis Schuttert verhandelt sinds 1930 varkens, biggen en zeugen en heeft daardoor jarenlange ervaring. Wij spreken Gerrit van Dam, bedrijfsleider op de Sloothoeve, over de samenwerking met Mesa HyCo. Bekijk hier de fotoreportage van de renovatie van de biggenstallen.

Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn
varkenshouderij1
varkenshouderij2
varkenshouderij3
varkenshouderij4

“Het feit dat eerst de biggenstal en nu de vleesvarkensstal wordt gedaan, dat zegt ook wel dat we hier mee doorgaan.”

Gerrit van Dam - Bedrijfsleider Sloothoeve

Het eerste contact en de verwachtingen

Gerrit van Dam is nu ongeveer 5 jaar werkzaam bij de Sloothoeve als bedrijfsleider. Hij is voor het eerst in contact gekomen met Mesa HyCo toen de biggenstal in 2018 werd gerenoveerd. Via Schippers kwam het concept van HyCare op tafel. Één van de programma’s binnen de varkenshouderij omvat “poriënvrije oppervlakten”, wat te behalen is middels hygiënische coating. “Ik werk dus al een poosje met HyCare en volgens mij zijn wij ook een van de eerste die hiermee werken”, aldus Gerrit.

Uitvoering

Voor de renovatie van de vloeren van de biggen- en vleesvarkensstallen, wordt gebruik gemaakt van onze Mesa Epox Porc Coat en voor de wanden onze Mesa Extreme Topcoat WB. Beide coatings worden aangebracht in onze standaard grijze kleur. Voor beide centrale gangen wordt gewerkt met ons Mesa Fast Vloersysteem. Door deze licht antislip af te werken, voorkomen we valpartijen van mens en dier, terwijl schoonmaken nog steeds zeer gemakkelijk gaat. De vloer in de centrale gang bij de biggen is voorzien van een gele coating en bij de vleesvarkens wordt een rode coating aangebracht. Dit volstaat weer met de HyCare methode. Het gebruik van diverse kleuren draagt bij aan optimale hygiëne binnen de varkenshouderij.

Gerrit legt uit: “Er kunnen hier 2 afdelingen per keer behandeld worden en ik heb er 20 staan. Dus je kunt nagaan hoelang het duurt. Het is een hele organisatie natuurlijk. Maar als de stallen leeg waren geweest en als een leger van mensen van Mesa komt, gaat het nog vlugger. Ze zijn nu bezig met 3 man en dan doen ze 2 afdelingen in 2 dagen en dan komen ze volgende week weer en dan doen ze de volgende 2 afdelingen weer.” Gerrit gaat ervan uit dat het deze keer weer goed komt, zoals de vorige keer. “De jongens die er nu zijn, zijn goed bezig”, aldus Gerrit.

Resultaat en aftersales

Gerrit laat weten dat tijdens de renovatie van de biggenstal, de gel na aanbrenging op de wanden redelijk snel los liet. “Ze hebben dit weer keurig opgelost en de wanden opnieuw gedaan met coating. Daar kunnen we zeker tevreden over zijn”.

De renovatie van de vleesvarkensstal stond eigenlijk op de planning 1,5 jaar geleden. Net na de bouw is er geprobeerd deze te coaten, maar helaas werd de ondergrond niet droog. “Ze hebben echt hun best gedaan, maar helaas lukte dit niet. Ze hadden ook veel materialen staan en die hebben ze weer opgehaald, vertelde Gerrit.” Nu een jaar later is deze renovatie gelukkig wel begonnen.

Niet elke project loopt altijd perfect op rolletjes, dat hebben we hier ook gezien. Als Mesa HyCo proberen we alles zo goed mogelijk te laten verlopen en indien nodig, op te lossen. Gelukkig beaamd Gerrit dat ook: “De jongens binnen Mesa werken echt keihard, dus dat is gewoon keurig. Voor de rest gebeurd er hier van alles, de jongens spelen er goed op in.”

Over de toekomst is in ieder geval nog wat duidelijk: “Er staat in de planning dat er nog wel een stal aankomt, dat gaat wel door, vast en zeker. “

Varkenshouderij

Is uw veehouderij ook toe aan een opknapbeurt?

Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan.
Dan bespreken we uw wensen en ontvangt u een gerichte prijsindicatie.