facebook

Het gebruik van diverse kleuren voor optimale hygiëne op de varkenshouderij

Makkelijk onderscheid door gebruik van kleuren

Varkenshouderijen bestaan meestal uit verschillende ruimtes met verschillende diergroepen. Deze diergroepen zijn met elkaar verbonden via centrale gangen en tussengangen. Om de hygiëne en gezondheid van mens en dier in alle ruimtes te waarborgen, wordt hier op veel manieren aandacht aan besteedt.

In de meeste gevallen start het bij binnenkomst met de hygiënesluis.

Zo zijn er op menig varkenshouderijen al hygiënesluizen aangebracht en wordt er vooraf gedoucht voor elk bezoek. Daarnaast zijn vooral de oppervlakten waar de varkens mee in aanraking komen een centraal focus punt van hygiëne. Over deze oppervlaktes, de vloeren en wanden, brengen wij hygiënische coatings aan. Dit doen wij zodat ziektekiemen en andere micro-organismen zich nergens kunnen nestelen en ophopen. Deze hygiënische coatings worden aangebracht door de gehele varkenshouderij heen. Later meer over de voordelen van deze coatings.

Het gebruik van kleuren

Bij het betreden van ruimtes binnen sommige varkenshouderijen wordt het duidelijk wat voor belangrijke rol is weggelegd voor kleuren. Nog niet alle varkenshouderijen gebruiken kleuren om onderscheid te maken tussen diergroepen, maar de interesse en informatie verspreid zich snel. Bij varkenshouderijen waar dit al wel wordt toegepast, zie je dat verschillende kleuren zijn toegewezen aan de coating van wanden- en vloeren, maar ook op de kleren en het schoeisel van de boer.

Met het gebruik van verschillende kleuren coatings op de wanden en vloeren in de varkensstallen, kun je makkelijk diergroepen en ruimtes scheiden van elkaar. Dit zorgt ervoor dat de hygiëne in de stal beter wordt gewaarborgd. Wanneer er dus een bacterie zou optreden is er geen sprake van kruisbesmetting. Zo is elk kleurengebied duidelijk gemarkeerd en heeft het zijn eigen regels en gebruik van kledij en materialen.

Toepasbaar op o.a.:

  • Centrale gang
  • Kraamstal
  • Biggenstal
  • Vleesvarkensstal
  • Opfokstal
In en om de stal, altijd schoon
In en om de stal, altijd schoon
In en om de stal, altijd schoon

Voordelen coatingsystemen van Mesa HyCo

Onze HyCo coating systemen hebben aanzienlijke voordelen met betrekking tot de hygiëne. De vloeren en wanden hebben een hoge chemische belastbaarheid en door de duurzame afwerking een langere levensuur. Wij zorgen met onze HyCo-systemen voor een naadloze afwerking van zowel de vloer als de wanden, doordat deze zijn te verbinden met naadloze plinten.

Veiligheid staat zeer centraal en bij de vloerafwerking wordt er gezorgd voor een veilige ondergrond dankzij de antislip afwerking. Er zijn verschillende gradaties van antislip mogelijk, zodat de vloer nog steeds erg gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Al met al wordt met deze voordelen een hogere hygiënestatus bereikt binnen de varkenshouderij.

Team van specialisten

Bij het aanbrengen van onze HyCo coatingsystemen komt er een speciaal team van specialisten die zijn opgeleid om coatings aan te brengen in de agrarische sector. Zij weten als geen ander waar ze rekening mee moeten houden om de kwaliteit en hygiëne te waarborgen. U zult een duidelijk aanspreekpunt hebben voor uw vragen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan, zodat we de mogelijkheden voor uw bedrijf kunnen bespreken.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.