facebook

Voergang coating op de rundveehouderij

Een hygiënische oplossing voor uw voergang

De voergang, ook wel voergoot of voerpad genoemd, is één van de meest belangrijke ruimtes in de stal. Het is daarom van groot belang dat de voergang zo hygiënisch mogelijk is, om een goede gezondheid van uw vee te garanderen en om ervoor te zorgen dat de voeropname optimaal is. Een goede voeropname resulteert namelijk in een hogere melkproductie, dus ook meer opbrengst voor de boer.

Waarom voergang coaten?

Op een rundveehouderij is de voergang een bekend begrip. Waarom? Omdat hier al het voer voor het vee ligt. Een goede opname van voer is cruciaal voor de gezondheid van het vee. Het is dan ook erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voergang te allen tijde schoon is. Net als wij graag v-150pxan een schoon bord eten, eet uw vee ook graag van een schone voergang. .

Om ervoor te zorgen dat uw voergang schoon en hygiënisch is, kunt u ervoor kiezen om uw voergang te coaten. Het coaten van de voergang zorgt ervoor dat het voer vers blijft en niet meer zal gaan broeien. Hierdoor is de voeropname hoger en zal de melkproductie uiteindelijk stijgen. Een bijkomend voordeel is dat er ook minder restvoer achterblijft.

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Hidden
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
App Mesa Coatings

Benieuwd naar onze HyCo projecten

Via deze app kan je browsen in onze HyCo projecten. Open deze op je smartphone om ook de projecten in jouw buurt makkelijk te bekijken.

Restvoer kan niet meer vastkoeken

Het coaten van uw voergang heeft als bijkomend voordeel ook dat het restvoer niet meer kan vastkoeken aan de vloer, doordat de betonvloer wordt afgedicht door een harde toplaag. Deze toplaag wordt naadloos gelegd, is 100% vloeistofdicht en chemisch bestendig. Door de harde toplaag blijft het voer ook langer vers. Doordat de voergangcoating volledig vloeistofdicht is en glad wordt afgewerkt, is deze zeer eenvoudig te reinigen. Hierdoor bespaart u niet alleen veel tijd aan het reinigen, maar ook veel water, doordat de vloer veel sneller en makkelijker schoon is.

Voergang coating het hele jaar door gelegd

De coating die wij in de voergang leggen, is het Mesa Fast systeem. Dit systeem kan het hele jaar door gelegd worden, bij zowel warme als koude temperaturen, in tegenstelling tot Epoxy. Dus ook in de winter kunnen wij dit systeem leggen! Ons Mesa Fast systeem is namelijk bestand tegen zeer lage temperaturen en kan gelegd worden bij een temperatuur tot -20 graden Celsius. U bent dus niet gebonden aan een bepaald seizoen om de coating te laten leggen. Bovendien is dit systeem ook uiterst snel uitgehard. Al na 2 uur uitharding kan het systeem weer volledig gebruikt worden.

Een goede stap richting de HyCare-methode

Een hygiënische coating in de voergang is een goede stap in de juiste richting om de HyCare-methode ook binnen uw rundveehouderij toe te passen. De HyCare-methode is toepasbaar op iedere melkveehouderij. Door deze methode toe te passen, investeert u, als melkveehouder, niet alleen in uzelf, maar ook in uw bedrijf. De HyCare-methode biedt namelijk vele voordelen, waarmee uw investering ruimschoots wordt terugverdiend. Hierdoor heeft uw gezondere dieren, minder uitval, hoger dierenwelzijn, minder kosten, betere prestaties, minder antibiotica gebruik, een sneller reinigingsprocess en een fijnere werkomgeving.

Tevens ziet uw stal er ook fris en vernieuwend uit met een voergang coating. Onze voergang coating brengen wij niet alleen op een nieuwbouwstal aan, maar ook op een poreuze betonvloer. Bij een poreuze betonvloer inventariseren wij eerst de huidige staat en zullen wij de vloer op wijze voorbehandelen voorafgaand aan de applicatie van de voergang coating.

Is uw stal toe aan vernieuwing?

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden

Neem contact op

biggenstal
foto 4 voergang cools
foto 2 voergang cools
rundveehouderij voergangcoatings

Voordelen van een hygiënische voergang coating

Om optimale omstandigheden voor het vee te creëren is een hygiënische voergang één van de belangrijkste aspecten. Het aanbrengen van een hygiënische coating op de voergang van de rundveehouderij heeft ontelbare voordelen:

Verser voer – hogere voeropname – stijgende melkproductie
Restvoer blijft niet achter en kan niet vastkoeken
Volledig vloeistofdicht en glad afgewerkt
Eenvoudig te reinigen, zodat arbeid en water worden bespaard
Duurzaam, slijtvast en UV-werend
Mechanisch belastbaar en chemisch bestendig
Kans op bacteriën en schimmels aanzienlijk kleiner
Rundveehouderij voergang

Rundveehouderij

Bekijk de mogelijkheden voor op de rundveehouderij.

Voergang coating van Mesa HyCo

Mesa HyCo is uw specialist in het leveren van hygiënische en duurzame coatings voor de veehouderij. Wij hebben jarenlange ervaring in het leggen van vloeren en wanden in de agrarische sector en weten in elke situatie tot de juiste oplossing te komen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw veehouderij? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten of vraag direct een vrijblijvende offerte bij ons op.