facebook

Varkenshouderij

Professionele coatingsystemen
voor hygiëne en veiligheid in de varkenshouderij

Optimale hygiëne voor de varkenshouderij

Nederlandse varkenshouderijen hebben wereldwijd veel aanzien, dankzij innovatieve ontwikkelingen waarmee we internationaal een voorbeeld zijn. Bijvoorbeeld dankzij de focus op optimale hygiëne, die effectief bijdraagt aan een hoger bedrijfsresultaat. Wij dragen daar graag aan bij met ons HyCo-concept, geschikt om de hygiëne binnen uw varkenshouderij naar het hoogst mogelijke niveau te tillen.

Met de coatingsystemen van Mesa HyCo heeft u niet alleen een hygiënische oplossing, maar werkt u ook mee aan de duurzaamheid van uw bedrijf. Onze systemen gaan bij goed onderhoud namelijk jarenlang mee en hebben ook nog eens een goede chemische bestendigheid.

Voordelen van de coatings in de varkenshouderij

Minder waterverbruik: gemakkelijker vuil verwijderen

Minder kosten voor arbeid: sneller klaar met schoonmaken

Lager energieverbruik: makkelijker compartimenten drogen

Sneller opnieuw aan de slag: kortere droogtijd van compartimenten

Geen infectiedruk van het onderliggend beton

Mogen wij u opbellen?

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Oplossing voor antibioticaresistentie

Resistentie tegen antibiotica is het zorgenkindje van de FOA. Kritische consumenten vragen wereldwijd om antibioticavrij vlees, terwijl u een oplossing nodig heeft tegen ziektekiemen en andere schadelijke micro-organismen die zich in de vloer en omgeving ophopen. Onze HyCo-oplossingen bieden hiervoor de uitkomst, als maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de voedselproductie.

Ook wordt er in varkenshouderijen veel gewerkt met beton, waarvan het nadeel is dat het een poreus product is waardoor het allerlei micro-organismen en virussen kan bergen en hierdoor een bron van infecties vormt. De coatings die wij aanbrengen dienen als het ware als een ondoordringbare laag, waardoor bacteriën en virussen zich niet kunnen nestelen. Met de coatings van Mesa HyCo bent u verzekerd van een uiterst hygiënische oplossing voor uw varkenshouderij welke er ook nog eens voor zorgt dat uw dieren een veiligere en een gezondere leefomgeving hebben.

Coatings voor de varkenshouderij

Mesa HyCo is binnen de professionele agrarische sector al jaren marktleider in hygiënische coatings. Onze hygiënische coatings zijn niet alleen geschikt voor varkenshouderijen, maar ook voor pluimveehouderijen, rundveehouderijen en zelfs voor de geitenhouderij. Binnen uw varkenshouderij kunt u onze coatings onder andere gebruiken voor de kraamafdeling, biggenafdeling, opfokstal en de varkensstal. In deze ruimten is hygiëne erg belangrijk en met de coatings van Mesa HyCo weet u zeker dat u kwalitatief hoge coatings heeft, die ook nog onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen zijn.

Advies voor uw varkenshouderij nodig?

Benieuwd hoe onze hygiënische coatings voor uw varkenshouderij helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op. Ook bij specifieke vragen betreft onze hoogwaardige coatingsystemen en het plaatsen ervan kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord.

  • Hidden
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Inventarisatie en communicatie

Een project is pas geslaagd wanneer de klant 100% tevreden is. De specialisten van Mesa HyCo hanteren te allen tijde een professionele werkwijze waarin ons ervaren team van experts eerst een goede inventarisatie doet, waarmee we uw wensen en de belangrijke uitdagingen in kaart brengen. Vervolgens kunt u rekenen op heldere communicatie en een duidelijke werkvoorbereiding en planning. Op die manier garanderen we de vlekkeloze uitvoering van het project. Hiermee dragen wij bij aan de hygiëne in de varkenshouderij die de basis vormt voor uw hogere bedrijfsresultaat.

Team van specialisten

Onze hygiënische coatingsystemen worden aangebracht door een speciaal team van opgeleide en ervaren specialisten. Zij weten waarop te letten voor de ideale omstandigheden om van start te gaan. We werken zoveel mogelijk met één en hetzelfde team op uw locatie, met de garantie dat minimaal één persoon gedurende het gehele project aanwezig is. Op die manier garanderen we een goede uitvoering van de gemaakte planning en heeft u altijd een duidelijk aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen.

“Met onze Mesa HyCo-oplossingen borgen we belangrijke hygiëne-protocollen, met een naadloze en vloeistofdichte afwerking van vloeren en wanden.”

Hoe gaan wij te werk in een varkenshouderij?

Het project voor uw varkenshouderij begint met een intake. Onze HyCo-specialist maakt een inventarisatie en brengt het project tot in detail in kaart. We bekijken de compartimenten en bespreken belangrijke wensen en uitdagingen. Op basis daarvan stellen we een tijdschema op voor de uitvoering van de werkzaamheden.

U ontvangt van ons een draaiboek, waarin we precies aangeven hoe we te werk gaan. Bovendien beschrijven we hoe u de varkenshouderij dient te reinigen en welke eisen er gelden met betrekking tot de temperatuur en het vochtgehalte. De meegeleverde vochtmeter en temperatuurmeter maken het eenvoudig om die eigenschappen goed in de gaten te houden. In het draaiboek nemen we een logboek op, waarin we vastleggen welk compartiment we op welk moment realiseren.

In de dagen voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering heeft u intensief contact met de werkvoorbereider. Samen garanderen we de goede reiniging van de compartimenten, zodat wij het werk kunnen uitvoeren. Op basis van de juiste temperatuur en een voldoende gedroogde vloer en wand die we zullen behandelen.

Onze coatings zijn ook geschikt voor de:

Varkenshouderij kraamstal

Kraamstal

Bekijk alle de mogelijkheden voor de kraamstal.
Varkenshouderij vleesvarkenstal

Vleesvarkenstal

Bekijk alle de mogelijkheden voor in de biggenstallen.
Varkenshouderij opfokstal

Opfokstal

Bekijk alle de mogelijkheden voor de opfokstal.
Varkenshouderij algemene toepassingen

Algemene toepassingen

Bekijk alle alle oplossingen voor uw varkensbedrijf.