Varkenshouderij: meer bedrijfsresultaat

Professionele coatingsystemen voor hygiëne en veiligheid

Optimale hygiëne die bijdraagt aan een hoger bedrijfsresultaat

Nederlandse varkenshouderijen genieten wereldwijd veel aanzien, dankzij innovatieve ontwikkelingen waarmee we internationaal een voorbeeld zijn. Bijvoorbeeld dankzij de focus op optimale hygiëne, die effectief bijdraagt aan een hoger bedrijfsresultaat. Wij dragen daar graag aan bij met ons HyCo-concept, geschikt om de hygiëne binnen uw varkenshouderij naar het hoogst mogelijke niveau te tillen.

U profiteert daarmee van belangrijke voordelen:

Minder waterverbruik: gemakkelijker vuil verwijderen

Minder kosten voor arbeid: sneller klaar met schoonmaken

Lager energieverbruik: makkelijker compartimenten drogen

Sneller opnieuw aan de slag: kortere droogtijd van compartimenten

Geen infectiedruk van het onderliggend beton

Mogen wij u opbellen?

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Oplossing voor antibioticaresistentie

Resistentie tegen antibiotica is het zorgenkindje van de FOA. Kritische consumenten vragen wereldwijd om vlees vrij van antibiotica, terwijl u een oplossing nodig heeft tegen ziektekiemen en andere schadelijke micro-organismen die zich in de vloer en omgeving ophopen. Onze HyCo-oplossingen bieden uitkomst, als maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de voedselproductie.

Coatings voor de varkenshouderij

Mesa HyCo is binnen de professionele agrarische sector al jaren marktleider in hygiënische coatings. Geschikt voor de varkenshouderij, net als pluimveehouderijen, rundveehouderijen en zelfs voor de geitenhouderij. Binnen uw varkenshouderij kunt u onder andere gebruik maken van coatings voor de kraamafdeling, biggenafdeling, opfokstal en de varkensstal.

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Benieuwd hoe onze hygiënische coatings voor uw varkenshouderij helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren? Neem contact met ons op, ook bij specifieke vragen over onze hoogwaardige coatingsystemen en het aanbrengen daarvan.

Inventarisatie en communicatie

Geen geslaagd project zonder een 100% tevreden klant. Ons ervaren team van experts doet een goede inventarisatie, waarmee we uw wensen en de belangrijke uitdagingen in kaart brengen. Vervolgens kunt u rekenen op heldere communicatie en een duidelijke werkvoorbereiding en planning. Op die manier garanderen we de vlekkeloze uitvoering van het project, waarmee we werken aan hygiëne in de varkenshouderij die de basis vormt voor uw hogere bedrijfsresultaat.

Team van specialisten

Onze hygiënische coatingsystemen worden aangebracht door een speciaal team van opgeleide en ervaren specialisten. Zij weten waarop te letten voor de ideale omstandigheden om van start te gaan. We werken zoveel mogelijk met één en hetzelfde team op uw locatie, met de garantie dat minimaal één persoon gedurende het gehele project aanwezig is. Op die manier garanderen we een goede uitvoering van de gemaakte planning en heeft u altijd een duidelijk aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen.

“Met onze Mesa HyCo-oplossingen borgen we belangrijke hygiëne-protocollen, met een naadloze en vloeistofdichte afwerking van vloeren en wanden.”

Onze werkwijze

Het project voor uw varkenshouderij begint met een intake. Onze HyCo-specialist maakt een inventarisatie en brengt het project tot in detail in kaart. We bekijken de compartimenten en bespreken belangrijke wensen en uitdagingen. Op basis daarvan stellen we een tijdschema op voor de uitvoering van de werkzaamheden.

U ontvangt van ons een draaiboek, waarin we precies aangeven hoe we te werk gaan. Bovendien beschrijven we hoe u de varkenshouderij dient te reinigen en welke eisen er gelden met betrekking tot de temperatuur en het vochtgehalte. De meegeleverde vochtmeter en temperatuurmeter maken het eenvoudig om die eigenschappen goed in de gaten te houden. In het draaiboek nemen we een logboek op, waarin we vastleggen welk compartiment we op welk moment realiseren.

In de dagen voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering heeft u intensief contact met de werkvoorbereider. Samen garanderen we de goede reiniging van de compartimenten, zodat wij het werk kunnen uitvoeren. Op basis van de juiste temperatuur en een voldoende gedroogde vloer en wand die we zullen behandelen.