facebook

Hygiënische coatingsystemen
voor belangrijke toepassingen

De basis voor elke professionele veehouderij

Coatings voor de veehouderij

Mesa HyCo is binnen de professionele agrarische sector al jaren marktleider in hygiënische coatings. Geschikt voor de varkenshouderij, net als pluimveehouderijen, rundveehouderijen en zelfs voor de geitenhouderij. Binnen uw veehouderij kunt u onder andere gebruik maken van coatings voor de laad- en losplekken, hygiënesluis, centrale gangen maar ook voor de kraamstal, biggenafdelingen, vleesvarkensafdelingen en de opfokstal. Voor de pluim- en rundveehouderij bieden wij ook diverse specifieke oplossingen.

De voordelen van het HyCo systeem:

Minder waterverbruik: gemakkelijker vuil verwijderen

Minder kosten voor arbeid: sneller klaar met schoonmaken

Lager energieverbruik: makkelijker compartimenten drogen

Sneller opnieuw aan de slag: kortere droogtijd van compartimenten

Geen infectiedruk van het onderliggend beton

Mogen wij u opbellen?

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Coating voor de kraamstal

De kraamstal is de kraamkamer: het belangrijke hart van uw bedrijf. Nergens zijn hygiëne en de bijbehorende protocollen zo essentieel. Onze HyCo-systemen zijn goed geschikt voor de naadloze afwerking van deze kraamstal. Afgestemd op de eigenschappen van het compartiment, waarmee we optimale hygiëne volgens de vereiste voorschriften kunnen garanderen.

Kraamstal

Coatings voor vleesvarkensafdelingen

Zodra de biggen beginnen te puberen kunt u hen overplaatsen naar de vleesvarkenafdeling. Daar zullen zij circa 12 tot 14 weken verblijven. Hygiëne en ook grip vormen hier nog altijd belangrijke eisen. Onze hygiënische coatingsystemen helpen de infectiedruk binnen de perken te houden. Wij dichten de poreuze ondergrond af, zodat u de compartimenten gemakkelijker kunt reinigen en desinfecteren. De incubatietijd van schadelijke micro-organismen kan tot 3 jaar bedragen, waardoor het grondig reinigen van de vloer essentieel is om ziekten te voorkomen. Bovendien garanderen we met granulaat meer grip, zodat uw varkens niet uitglijden. Onze HyCo-specialisten analyseren de compartimenten en kunnen u op basis daarvan goed adviseren.

Vleesvarkenstal

Coatings voor biggenafdelingen

Zodra de zeug haar biggen verlaat gaan zij naar de biggenafdeling, waar optimale hygiëne van groot belang is. De kleine biggen met een gewicht tot circa 8 kilogram zijn kwetsbaar zoals kleine kinderen. Zij hebben behoefte aan hygiëne en veiligheid, door een vloeistofdichte vloer met antislip afwerking. In de schone omgeving zorgen we voor voldoende grip, zonder het risico op huidbeschadigingen. Onze HyCo-specialisten helpen u graag de ideale afwerking van uw biggenstal of biggenafdetling te bepalen.

Biggenhok

Coating voor de opfokstal

Tenslotte zijn onze hygiënische coatingsystemen uitstekend geschikt voor de opfokstal. Opnieuw dankzij de extra grip door middel van een antislip afwerking, maar vooral vanwege de afdichting van de poreuze structuur. Dat maakt reinigen en desinfecteren gemakkelijker, omdat vuil en ziektekiemen zich er niet in kunnen verschuilen of aan kunnen hechten. Op die manier creëert u een hygiënische en veilige omgeving voor uw varkens in de opfokstal, om ziekten en andere problemen te voorkomen.

Opfokstal coatings

Coatings voor laad- en losplekken

Goede reiniging voorkomt de insleep van ongewenste ziektekiemen. Dat geldt voor de plekken waar mensen het bedrijf betreden of weer verlaten, maar ook voor de dieren. Onze specialisten analyseren de situatie bij u ter plaatse, om de juiste coatings voor laad- en losplekken te bepalen. Aan de hand daarvan kiezen we de afwerking die het best geschikt is en de meeste hygiëne biedt.

Hygiënesluiscoating

De hygiënesluis is de belangrijke toegang tot iedere professionele varkenshouderij. Personen dienen te douchen en goederen die naar binnen worden meegenomen gaan door een speciale UV-kast. Belangrijke maatregelen, om het risico op besmetting te minimaliseren. De hygiënesluis vraagt om een 100% vloeistofdichte vloer. Gemakkelijk te reinigen, veilig dankzij antislip en bovendien UV-bestendig. Ons Mesa Fast vloersysteem biedt al deze belangrijke eigenschappen. Bovendien kunnen we de vloer afwerking met ons Mesa Fast plintsysteem, voor een naadloze aansluiting op de wand.

Coating voor de centrale gangen

De centrale gangen vormen een belangrijke verkeersader binnen uw professionele varkenshouderij. Wij brengen daarin een naadloos vloersysteem aan, zowel voor de vloer als de wand. Gemakkelijk te reinigen en veilig dankzij antislip. Het zijn belangrijke gangen voor medewerkers en tegelijkertijd de aan- en afvoerroutes voor de varkens. Optimale hygiëne is daarom van het grootste belang.

Is uw stal toe aan vernieuwing?

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden

Hygiënische coatings
Rundvee voergang
Varkenshouderij
Varkenstallen

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Benieuwd hoe onze hygiënische coatings voor uw varkenshouderij helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op. Ook bij specifieke vragen betreft onze hoogwaardige coatingsystemen en het plaatsen ervan kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord.

Contact gegevens

Smaragdweg 60
5527 LB Hapert
Nederland

sales@mesa-coatings.eu
+31 (0) 85-4018271

KvK: 17125887
BTW-nummer: NL808963995B01

Voordelen van onze coatings

Chemische bestendig

Flexibel systeem

Duurzaam

Onderhoudsvriendelijk

UV bestendig

Geen ophoping van bacteriën