facebook

Hygiënische coating in de centrale gang

Uiterst hygiënisch, slijtvaste en snel gelegd

Problemen van centrale gangen

We kennen allemaal de problemen en irritaties van centrale gangen met een te gladde vloer, een te ruwe vloer of een oppervlak dat vol met naden en kieren zit. Ook zijn wanden soms niet schoon te krijgen en zitten de naden en kieren vol vuiligheid.

De centrale gang wordt het meest belast op de varkenshouderij, denk hierbij aan het spenen van de zeugen en biggen, het doorschuiven van diergroepen, het laden van biggen / vleesvarkens en de karren die over de vloer rijden zoals de behandelkar of de weegschaal.

Zodra de vloer nat of vochtig wordt, kan het oppervlak gevaarlijk zijn voor mens en dier. Een te ruwe vloer is ook niet goed, waardoor mestresten en bacteriën alsnog achterblijven. De openingen in de vloer zijn naast dat ze lastig te reinigen zijn, ook nog eens gevaarlijk voor de net gespeende biggen. Denk hierbij aan verdikkingen van de tenen, omdat ze makkelijk kunnen blijven hangen in één van de openingen. Voorkom deze problemen!

Een nieuwe centrale gang binnen één dag

Hoe kunt u de bovenstaande problemen nu oplossen? Heel simpel, door het MesaFast Heavy Duty Systeem te laten plaatsen. Dit vloersysteem bevat alle gewenste aspecten voor de centrale gang:

Voordelen van hygiënische centrale gangen

Goede grip voor zeugen, vleesvarkens, biggen en mensen
Mechanisch belastbaar en chemisch bestand tegen zuren
Duurzaam en slijtvast
Eenvoudig te reinigen en ontsmetten
In meerdere kleuren verkrijgbaar zodat men diergroepen makkelijk kan scheiden
Binnen één dag geplaatst en al na 2 uur beloopbaar!

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Hidden
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Centrale gangen schoon
Centrale gangen coating
Centrale gang
Centrale gangen schoon houden

Benieuwd wat de voordelen zijn van Mesa HyCo?

MesaFast Heavy Duty systeem

Het MesaFast Heavy Duty systeem bestaat uit meerdere kunststoflagen die worden aangebracht op betonnen vloeren en deze volledig afdichten van vloeistoffen. Dit zorgt ervoor dat de zuigkracht van het beton volledig verdwijnt.
Daarnaast worden de gangen makkelijk te reinigen en te ontsmetten. Indien er naden en kieren in de vloer zitten, zullen we deze eerst dichtzetten met Mesa Thix. Dit maakt de vloer straks en naadloos.
De vloeren zijn te verkrijgen in meerdere kleuren zodat u makkelijk de diergroepen kunt scheiden, maar ook duidelijke looplijnen kunt creëren. Binnen één dag is uw vieze gang weer schoon en verduurzaamd.
Kortom: de levensduur wordt verlengd en de kwaliteit van de centrale gangen blijft behouden.

Voor de wanden wordt het Mesa Epox Wallcoat systeem gebruikt in kleur RAL 7001 of RAL 7035. Het wandsysteem heeft de volgende eigenschappen:

  • Geheel vloeistofdicht
  • Duurzaam en slijtvast
  • Mechanisch belastbaar en chemisch bestendig tegen zuren.
  • Eenvoudig te reinigen
  • Lichtgrijze kleur zodat men kritisch wordt tijdens het reinigen

Naadloos en strak

Indien er naden en kieren in de wand zitten, zullen we deze eerst dichtzetten met Gel zodat deze strak en naadloos worden. Daarna plaatsen we de 2-laags wandcoating in een lichtgrijze kleur. Door de lichte kleur op de wanden wordt er kritischer gewerkt omtrent hygiëne. Het systeem is geheel vloeistofdicht zodat bacteriën zich niet meer in de wanden kunnen nestelen. U spoelt het vuil makkelijk van de wanden af, wat u zeker zult merken in de arbeidsuren.

Wilt u weten hoe onze systemen er precies uitzien, ga dan naar de link en bekijk onze vlogs op de varkenshouderij:

Neem contact op

Uiteraard kunt u ook rechtstreeks contact met ons opnemen op het nummer +31 (0) 85-4018271 voor het maken van een afspraak.

Wij komen graag vrijblijvend langs om te kijken wat er mogelijk is in uw bedrijf.

Mesa Coatings
info@mesa-coatings.eu