facebook

Coatings voor optimale
hygiëne in uw pluimveehouderij

Vloer- en wandcoatings voor het effectief verlagen van antibioticagebruik

Coatings voor optimale hygiëne in uw pluimveehouderij

Voor een pluimveehouderij is hygiëne van het grootste belang. Voor welzijn van dier en mens en voor het voorkomen van onverantwoorde, onhygiënische en wellicht zelfs gevaarlijke situaties. Wij zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van hygiëne door middel van het plaatsen van wand- en vloercoatings zodat u besmettingen en ziektes kunt voorkomen.

Voorkom bedrijfsmatige en financiële schade

Voorbeelden uit het verleden hebben aangetoond dat ziektes en besmettingen van uw pluimvee kunnen zorgen voor zeer ernstige bedrijfsmatige en financiële schade. Door adequate preventie en oplossingen houdt u uw bedrijf en pluimvee gezond. Kiezen voor onze oplossingen betekent niet alleen extra hygiëne, maar ook profiteren van duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid.

U profiteert daarmee van belangrijke voordelen:

Minder waterverbruik: gemakkelijker vuil verwijderen

Minder kosten voor arbeid: sneller klaar met schoonmaken

Lager energieverbruik: makkelijker compartimenten drogen

Sneller opnieuw aan de slag: kortere droogtijd van compartimenten

Geen infectiedruk van het onderliggend beton

Mogen wij u opbellen?

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Oplossing voor antibioticaresistentie

Resistentie tegen antibiotica is het zorgenkindje van de FOA. Kritische consumenten vragen wereldwijd om vlees vrij van antibiotica, terwijl u een oplossing nodig heeft tegen ziektekiemen en andere schadelijke micro-organismen die zich in de vloer en omgeving ophopen. Onze HyCo-oplossingen bieden uitkomst, als maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de voedselproductie.

Coatings voor de pluimveehouderij

Mesa Hyco is binnen de professionele agrarische sector al jaren marktleider in hygiënische coatings. Geschikt voor de professionele pluimveehouderij, net als varkenshouderijen, rundveehouderijen en zelfs voor de geitenhouderij. Binnen uw pluimveehouderij kunt u onder andere gebruik maken van coatings voor de legkippenstal, vleeskippenstal, en natuurlijk de overige ruimtes binnen uw pluimveehouderij .

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Benieuwd hoe onze hygiënische coatings voor uw pluimveehouderij helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren? Neem contact met ons op, ook bij specifieke vragen over onze hoogwaardige coatingsystemen en het aanbrengen daarvan.

  • Hidden
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Inventarisatie en communicatie

Geen geslaagd project zonder een 100% tevreden klant. Ons ervaren team van experts doet een goede inventarisatie, waarmee we uw wensen en de belangrijke uitdagingen in kaart brengen. Vervolgens kunt u rekenen op heldere communicatie en een duidelijke werkvoorbereiding en planning. Op die manier garanderen we de vlekkeloze uitvoering van het project, waarmee we werken aan hygiëne in de pluimveehouderij die de basis vormt voor uw hogere bedrijfsresultaat.

Team van specialisten

Onze hygiënische coatingsystemen worden aangebracht door een speciaal team van opgeleide en ervaren specialisten. Zij weten waarop te letten voor de ideale omstandigheden om van start te gaan. We werken zoveel mogelijk met één en hetzelfde team op uw locatie, met de garantie dat minimaal één persoon gedurende het gehele project aanwezig is. Op die manier garanderen we een goede uitvoering van de gemaakte planning en heeft u altijd een duidelijk aanspreekpunt voor vragen of opmerkingen.

“Met onze Mesa HyCo-oplossingen borgen we belangrijke hygiëne-protocollen, met een naadloze en vloeistofdichte afwerking van vloeren en wanden.”

Hyco oplossingen zijn onder andere geschikt voor:

Icon-red-pluimveehouderij-2

Pluimveehouderij

Vakenshouderij

Varkenshouderij

veehouderij

Rundveehouderij

Vloer- en wandcoatings voor uw gehele pluimveehouderij

Wij beschikken over uitvoerige ervaring op het gebied van preventie van infecties en ziektes voor pluimveebedrijven door middel van het aanbrengen van vloer- en wandcoatings. Vanzelfsprekend zorgen wij hierbij voor een volledige behandeling van de ruimtes waar uw pluimvee zich bevindt. Zorg dragen voor goede hygiëne binnen uw bedrijf, gaat echter verder dan dat. Besmetting kan worden overgebracht door middel van contact en dus zorgen wij voor een hygiënische coating van de vloeren en wanden van alle ruimtes binnen uw bedrijf. Medewerkers kunnen vanuit andere ruimtes vuil en andere besmettingsbronnen meenemen naar uw dieren toe. Door ook op de plekken waar mensen werken te zorgen voor coatings, wordt de kans op besmetting en het uitbreken van ziektes verder gereduceerd.

De duurzame, milieuvriendelijke oplossing

Onze coatings zorgen niet alleen voor een hygiënische omgeving: ze houden ook rekening met de impact op de omgeving en het milieu. De coatings zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Bovendien zorgen zij voor een onderhoudsvriendelijke ruimte.

Een veilige omgeving voor vleeskuikens

Vleeskuikens vormen een belangrijk onderdeel van vrijwel elke pluimveehouderij. De kuikens worden in groten getale gehouden, maar zijn zeer kwetsbaar. Zeer veel vogel- en kippensoorten zijn vatbaar voor infecties die zeer snel van dier tot dier worden overgedragen. Vaak kunnen ziekten al via de lucht worden verspreid. Wanneer ziekte optreedt onder uw vleeskuikens, betekent dit vaak grote schade en is preventieve ruiming helaas dikwijls noodzakelijk. U kunt zorgen voor goede preventie door te investeren in een goede coating op de muren en vloer.

Bescherming van kalkoenen

Kalkoenen vertegenwoordigen doorgaans een significante financiële waarde binnen uw bedrijf. Deze grote vogels zijn verrassend kwetsbaar. Kalkoenen zijn vatbaar voor onder andere worminfecties, en huidmaden. Kalkoenen die niet in een hygiënische omgeving worden gehouden, zijn hier extra vatbaar voor. Gecoate wanden en vloeren zorgen ervoor dat de (eitjes van) deze dieren geen kans krijgen. Ze zullen zich niet kunnen hechten aan oppervlaktes. Omdat de coating onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen is, worden deze potentiële gevaren eenvoudig verwijderd.

Bescherming van legkippen

Van alle dieren in uw pluimveehouderij, vormen kippen wellicht het grootste risico op het gebied van ziektes. Legkippen vormen hierop geen uitzondering, temeer omdat ze in groten getale worden gehouden. Hygiëne en controle van de omstandigheden dienen optimaal te zijn om ziektes te voorkomen en het welzijn van de dieren te garanderen. Wij weten precies hoe dit moet en kunnen voor u een omgeving creëren waarin u hygiëne eenvoudig kunt waarborgen.

Meer informatie nodig?

Wilt u weten wat u kunt doen voor een optimale hygiëne binnen uw bedrijf en er zorg voor dragen
dat het risico op infecties en ziekten wordt geminimaliseerd? Neem dan contact met ons op. Wij
maken graag een inventarisatie van uw situatie en leggen u uit wat onze coatings voor uw bedrijf
kunnen betekenen.

Is uw stal toe aan vernieuwing?

Neem contact op met ons voor de mogelijkheden

Neem contact op

Onze werkwijze

Het project voor uw pluimveehouderij begint met een intake. Onze HyCo-specialist maakt een inventarisatie en brengt het project tot in detail in kaart. We bekijken de compartimenten en bespreken belangrijke wensen en uitdagingen. Op basis daarvan stellen we een tijdschema op voor de uitvoering van de werkzaamheden.

U ontvangt van ons een draaiboek, waarin we precies aangeven hoe we te werk gaan. Bovendien beschrijven we hoe u de pluimveehouderij dient te reinigen en welke eisen er gelden met betrekking tot de temperatuur en het vochtgehalte. De meegeleverde vochtmeter en temperatuurmeter maken het eenvoudig om die eigenschappen goed in de gaten te houden. In het draaiboek nemen we een logboek op, waarin we vastleggen welk compartiment we op welk moment realiseren.

In de dagen voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering heeft u intensief contact met de werkvoorbereider. Samen garanderen we de goede reiniging van de compartimenten, zodat wij het werk kunnen uitvoeren. Op basis van de juiste temperatuur en een voldoende gedroogde vloer en wand die we zullen behandelen.