facebook

Algemene toepassingen

Het belang van de juiste toepassingen in de varkenshouderij

Centrale gangen varkenshouderij

De centrale gangen vormen een belangrijke verkeersader binnen uw professionele varkenshouderij. Ze worden namelijk veelvuldig gebruikt door medewerkers, dus een ophoping van vuil gebeurt al snel. Tegelijkertijd zijn de gangen ook de aan- en afvoerroutes voor de varkens en is optimale hygiëne van het grootste belang. Daarom brengen wij in uw gangen een naadloos vloersysteem aan, zowel voor de vloer als de wand. Onze vloeistofdichte en gladde afwerking is heel makkelijk te reinigen. Door deze afwerking hoeft u uw gangen ook niet voortdurend meer te reinigen om een hoge hygiëne te bekomen. Gedaan met ziektekiemen en ander vuil dat in de poreuze structuur van uw vloer opstapelt. Een bijkomend voordeel is dat ons vloersysteem heel veilig is dankzij de aangebrachte antislip.

Centrale gangen
Voorzien van hygiënische coating

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Hidden
  • This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hygiënesluit

Hygiënesluis varkenshouderij

De hygiënesluis is de belangrijke toegang tot iedere professionele varkenshouderij. De sluis dient om het besmettingsrisico te minimaliseren en er zijn dus belangrijke maatregelen nodig. Iedereen dient bijvoorbeeld te douchen en binnenkomende goederen gaan door UV-kasten. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om ziektekiemen tegen te gaan. Ook vraagt de sluis om een 100% vloeistofdichte vloer. Gemakkelijk te reinigen, veilig dankzij anti-slip en UV-bestendig moet hij ook zijn. Ons Mesa Fast-vloersysteem biedt al deze belangrijke eigenschappen. De vloerafwerking gebeurt ook met ons Mesa Fast-plintsysteem, voor een naadloze aansluiting op de wand.

Hygiënesluizen hebben als doel de gezondheid van (jonge) dieren te bevorderen en het antibioticagebruik te remmen. Met een goede hygiënesluis gaat men namelijk de insleep van ziekteverwekkers tegen. Dit resulteert in een hoger rendement. Het gebeurt namelijk regelmatig dat bezoekers, zoals voorlichters en veeartsen, stallen bij verschillende veehouders bezoeken zonder dat zij gedesinfecteerde kleding en schoenen dragen, wat voor een hoog risico op de insleep van ziektes en virussen zorgt. Een hygiënesluis pakt dit probleem aan en neutraliseert mogelijke besmettingsbronnen op een efficiënte manier.

Na alle bouwkundige en logistieke aanpassingen om de schone en vuile weg van elkaar te scheiden en een hygiënesluis in te richten, is het belangrijk dat hier ook de juiste producten voor hygiëne, ontsmetting en reiniging aanwezig zijn. Denk hierbij aan desinfecterende zeep, papieren handdoeken, bedrijfskleding en laarzen. Hier vind je alle producten die nodig zijn om de hygiënesluis operationeel te maken.

Laad- en losplaats in de varkenshouderij

Het is belangrijk dat een chauffeur bij het laden en lossen het hygiëneprotocol van uw laad- of losadres volgt. De chauffeur moet ten eerste bedrijfskleding (of een wegwerpoverall) en schoeisel van uw bedrijf dragen. Ook dient hij zijn handen te wassen bij aankomst en vertrek. Daarnaast mag hij ook niet in contact komen met uw stal om de natuurlijke gezondheid van de (jonge) dieren te beschermen. Met deze preventieve maatregelen voorkomt de chauffeur de insleep van ongewenste ziektevirussen en bacteriën. Een goede reiniging van de plekken waar mensen of dieren het bedrijf betreden of weer verlaten is ook zeer belangrijk.

Onze specialisten analyseren de situatie bij u ter plaatse, om de juiste coatings voor uw laad- en losplekken te bepalen. Aan de hand daarvan kiezen we de afwerking die het best geschikt is en de meeste hygiëne biedt voor uw bedrijf. Gezondere varkens en meer bedrijfsresultaat worden een feit met onze hygiënische coatings.

hygiënische vloer
hygiënische vloer
MEsa Coating app

Benieuwd naar onze HyCo projecten

Via deze app kan je browsen in onze HyCo projecten. Open deze op je smartphone om ook de projecten in jouw stad makkelijk te bekijken.

Onze coatings worden ook toegepast op

kraamstal

Kraamstal

Bekijk de mogelijkheden voor de kraamstal.
vleesvarkenstal

Vleesvarkenstal

Bekijk de mogelijkheden voor in de vleesvarkenstal.
opfokstal

Opfokstal

Bekijk de mogelijkheden voor de opfokstal.
algemene toepassingen

Biggenstal

Bekijk de mogelijkheden voor in de biggenstallen.

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Benieuwd hoe onze hygiënische coatings voor uw varkenshouderij helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op. Ook bij specifieke vragen betreft onze hoogwaardige coatingsystemen en het plaatsen ervan kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten staan u graag te woord.

Contact gegevens

Smaragdweg 60
5527 LB Hapert
Nederland

sales@mesa-coatings.eu
+31 (0) 85-4018271

KvK: 17125887
BTW-nummer: NL808963995B01

Voordelen van onze coatings

Chemische bestendig

Flexibel systeem

Duurzaam

Onderhoudsvriendelijk

UV bestendig

Geen ophoping van bacteriën