facebook

Hygiënische Coatings voor uw varkenshouderij

Bekijk de Mesa HyCo animatie film voor meer uitleg over onze oplossingen.

Met onze oplossingen pakken wij het probleem bij de bron aan!

Poreuze betonvloeren zijn een broedplaats voor ziektekiemen en andere micro-organismen, met een overlevingstijd tot wel 3 jaar. Een belangrijk risico voor uw biggen en varkens, dat leidt tot de noodzaak om intensief schoon te maken en haast doorlopend te drogen. Antibiotica biedt slechts een tijdelijke oplossing, zowel vanwege opbouwende resistentie als de nadelige invloed op de natuurlijke gezondheid van uw varkens. Er bestaat een alternatief, door het probleem bij de bron aan te pakken.

Gezondere varkens: meer bedrijfsresultaat

Onze hygiënische coatings voorkomen dat ziektekiemen en ander vuil zich in de poreuze structuur van het beton kunnen ophopen. Een vloeistofdichte en gladde afwerking van vloeren en wanden, waarmee u eenvoudig voorkomt dat u de varkens- en biggenstallen doorlopend hoeft te reinigen om enige bescherming te bieden. Schoonmaken wordt een stuk eenvoudiger, zodat daar minder arbeidstijd in gaat zitten en u daar bovendien minder water en energie voor nodig heeft. Het resultaat? Gezondere varkens en meer bedrijfsresultaat, waarmee u de investering in hygiënische coatings eenvoudig terugverdient.

Mogen wij u opbellen?

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Oplossing voor antibioticaresistentie

Resistentie tegen antibiotica is het zorgenkindje van de FOA. Kritische consumenten vragen wereldwijd om vlees vrij van antibiotica, terwijl u een oplossing nodig heeft tegen ziektekiemen en andere schadelijke micro-organismen die zich in de vloer en omgeving ophopen. Onze HyCo-oplossingen bieden uitkomst, als maatschappelijk verantwoorde oplossing voor de voedselproductie.

Coatings voor de varkenshouderij

Mesa HyCo is binnen de professionele agrarische sector al jaren marktleider in hygiënische coatings. Geschikt voor de varkenshouderij, net als pluimveehouderijen, rundveehouderijen en zelfs voor de geitenhouderij. Binnen uw varkenshouderij kunt u onder andere gebruik maken van coatings voor de kraamafdeling, biggenafdeling, opfokstal en de varkensstal.

Meer informatie of deskundig advies nodig?

Benieuwd hoe onze hygiënische coatings voor uw rundveehouderij helpen de bedrijfsresultaten te verbeteren? Neem contact met ons op, ook bij specifieke vragen over onze hoogwaardige coatingsystemen en het aanbrengen daarvan.

Onze voordelen

Hoge chemische belastbaarheid

Beton heeft een poreuze structuur en is erg gevoelig voor zuren. Onze coatings combineren de stevigheid van beton met de chemische belastbaarheid van een gunstig kunststof.

Duurzame vloerafwerking: langere levensduur

Kras- en stootvast, enorm sterk en daarmee de ideale basis voor een lange levensduur. Een duurzame vloer- en wandafwerking met een hoogwaardige kunststof coating.

Veilige ondergrond dankzij antislip

Meer grip voor uw biggen en varkens, waarmee u uitglijden en huidbeschadiging kunt voorkomen. De veilige keuze op de vloer en de wand.

Lagere infectiedruk van het beton

Geen last van ophopend vuil of ziektekiemen die ondanks de reiniging achterblijven. Een mooie gladde afwerking om optimaal te kunnen schoonmaken.

Optimale hygiëne: makkelijker reinigen

Een optimaal hygiënische varkenshouderij, die u sneller en makkelijker kunt reinigen. Minder arbeids- en energiekosten voor een schonere omgeving.

Financiële steun bij overstappen naar HyCare

Wilt u graag gebruik maken van onze hygiënische coatings voor uw varkenshouderij, maar ziet u op tegen de benodigde investering? De Rabobank, MS Schippers en Van Loon Group hebben samen een investeringsfonds opgericht. Het fonds biedt u de mogelijkheid onder gunstige voorwaarden te investeren in HyCare, als basis voor meer bedrijfsresultaat.

Mark Schippers:

“Uit een eerder uitgevoerde HyCare-pilot in 2016 bij vier vleesvarkenshouders is al gebleken dat varkens gezonder zijn en dat er preventief en correctief nog slechts in een enkel geval antibiotica gebruikt wordt. Dat komt hun leefomgeving dus ten goede. Ook verbetert de werk- en leefomgeving voor de varkenshouders en verzorgers enorm.”

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden tot financiële steun, vanuit onze goede contacten met het investeringsfonds voor HyCare. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ms Schippers
Van Loon
Rabobank