facebook

Aantasting van zuur in de varkenshouderij

Zuur zorgt voor slijtage van beton

Het optimale resultaat behalen op de varkenshouderij is een doel voor iedere ondernemer. Een belangrijk element is het zuur in het voer en water, dit heeft een groot effect op de gezondheid van varkens. Echter veroorzaakt zuur ook aantasting in de stal. We leggen u graag uit hoe dit komt en hoe u dit kunt voorkomen.

Aantasting van zuur

Zuren zijn altijd aanwezig in de stal, omdat ze in het voer en in het water zitten. Echter zorgen ze voor de aantasting van roosters, betonvloeren- en wanden. Het geld met name voor de roosters en dichtvloeren rondom de voerbakken.

Daarnaast zorgt het zuur voor slijtage van de stal, omdat het beton wordt aangetast en er op deze manier gaten en scheuren ontstaan. Scheuren en gaten hebben vervelende gevolgen voor de optimale hygiëne in uw varkenshouderij.
Een gevolg is dat voerresten, vuiligheden en micro-organismen zich sneller kunnen ophopen. Indien voerresten zich ophopen (o.a. bij de voertrog) kan het voer gaan broeien en dat is natuurlijk ten nadelen van de gezondheid van uw dieren.

Daarnaast is het oppervlak zeer lastig te reinigen waardoor er te veel water wordt gebruikt met de nodige arbeidsuren. Vervolgens blijft er alsnog vocht en infectiemiddel achter in de gaten en kieren. Kortom: de stal is nooit helemaal schoon en vrij van kiemen. Tenslotte kunnen de gaten en uitgevreten beton scherp worden en dus niet meer comfortabel zijn voor uw dieren.

Hoe voorkomt u aantasting van zuren?

Dit is waar wij van Mesa HyCo instappen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zuren geen kans krijgen om aantasting te veroorzaken? Dit doen we door het coaten van de oppervlaktes waar het beton (veel) in aanraking komt met zuren. Onze coatings worden naadloos geplaatst, zodat er geen naden aanwezig zijn en de vloer- en wanden gemakkelijk te reinigen zijn.

De vloer- en wandsystemen van Mesa Coatings kunnen gelegd worden in onder andere de kraamafdelingen, biggenafdelingen, vleesvarkensafdelingen, opfokafdelingen, centrale gangen, voerpaden en overige ruimtes als een kantine / laadplaats/ hygiënesluis.

Bent u benieuwd wat Mesa HyCo voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden en beantwoorden we vragen die u misschien heeft.

Bent u benieuwd naar onze coatingvloeren? Neem dan gerust contact op of bekijk hier meer dan 200 agrarische projecten waar wij onze hygiënische coating hebben mogen leggen.

hygiënische coating
foto4 biggenstal
Varkentje

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.