facebook

De gevolgen van scheuren, naden en kieren

in vloeren en wanden op de varkenshouderij

Op de varkenshouderij staat een goede hygiëne centraal en hier wordt veel tijd aan besteed. Echter is de kans groot dat er scheuren, naden en kieren zitten in de vloeren en wanden op uw bedrijf.

Dit kan een negatief effect hebben op de hygiëne in de stal, omdat micro-organismen zich kunnen nestelen in de openingen. Wij leggen u graag uit welke gevolgen hieraan verbonden zijn en geven tevens een uiterst geschikte oplossing voor de varkenshouderij.

De hygiëne die komt kijken bij een nieuwe ronde diergroep

Gemiddeld blijven varkens zo’n 12 tot en met 14 weken op het bedrijf. Bij een nieuwe ronde diergroep wil iedere ondernemer een goede opstart fase hebben. Alle afdelingen worden dan gedesinfecteerd en grondig gereinigd.

Indien er naden/kieren in de vloeren en wanden zitten, wordt het reinigingsproces nog intensiever qua waterverbruik en arbeid, maar zonder garantie van optimale hygiëne.

Nadelen en gevolgen van scheuren en naden

Naden en kieren in vloeren en wanden kunnen er dus voor zorgen dat de hygiënische situatie in de stal niet optimaal is. Het is dan ook erg lastig om naden en kieren 100% te reinigen en te desinfecteren en dus lukt het nauwelijks om de stal schoon en kiemvrij te maken.

Op deze manier komt de nieuwe diergroep veel in aanraking met de oude diergroep. Een logisch gevolg is dat het risico op infecties en ziektes groter is omdat de nieuwe diergroep zeer vatbaar is. Dit zal zich ook uiten in de gezondheid en de groei van uw dieren. Het is dus een must om een goede hygiëne te handhaven.

De oplossing: Mesa Epox Gel en een hygiënische coating

Hoe kunnen we er dan voor zorgen dat het bovenstaande probleem word opgelost? Dit doen we door alle naden, kieren en scheuren in de wanden en vloeren compleet af te dichten met Mesa Epox Gel. Hierdoor is het voor micro-organismen bijna onmogelijk om zich in de vloeren en wanden te nestelen. Vervolgens voorzien we de vloeren en wanden van een hygiënische coating zodat het beton is beschermd en de vloer de juiste grip heeft, en ook nog eens beschermd is tegen het zuur.

Het grootste voordeel is dat de vloeren en wanden nu eenvoudig te reinigen zijn, hierdoor is de kans op een infectie of ziekte nihil. Daarnaast bespaart u als ondernemer water en arbeidsuren.

De vloer- en wandsystemen van Mesa HyCo kunnen gelegd worden in onder andere de kraamafdelingen, biggenafdelingen, vleesvarkensafdelingen, opfokafdelingen, centrale gangen, voerpaden en overige ruimtes als een kantine / laadplaats/ hygiënesluis.

Bent u benieuwd wat Mesa HyCo voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op. Dan bespreken we de mogelijkheden en beantwoorden we vragen die u misschien heeft.

hygiënische coating
opfokstal
biggenstal

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.