facebook

Verhoog het rendement in uw varkenshouderij

Door regelgeving, dalende prijzen, ziektes en concurrentie uit het buitenland staan de marges in varkenshouderijen zwaar onder druk. Steeds meer varkenshouders moeten de deuren van hun stallen sluiten omdat de opbrengsten simpelweg onvoldoende zijn. De mogelijkheden om te zorgen voor meer winst, zijn beperkt. Uitbreiden is vaak geen optie: het geld ontbreekt en dit lost de problemen niet op wanneer de marges simpelweg te laag zijn. Er is echter een manier om te zorgen voor meer rendement in uw varkenshouderij. Deze manier komt waarschijnlijk uit onverwachte hoek, doordat u hier hoogstwaarschijnlijk nog niet over nagedacht had.

Hoe u de opbrengst per varken kunt verhogen

Een manier om voor een hogere opbrengst te zorgen, is door de hoeveelheid varkens die u houdt op te schroeven. Zoals u al in de introductie kon lezen, brengt dit risico’s met zich mee. Meer varkens zijn absoluut geen garantie voor een hoger rendement. Meer dieren brengen ook meer kosten met zich mee en dan zijn er natuurlijk nog de risico’s zoals ziekten die uw rendement kunnen ondermijnen.

De gemiddelde opbrengst per vleesvarken is tegenwoordig niet meer bijster hoog. Toch is er een methode die, zo is in de praktijk gebleken, kan zorgen voor 4,52 euro extra rendement per vleesvarken. De gemiddelde varkenshouderij heeft zo’n 3,8 ronden per jaar, dus per plek betekent dit een extra rendement van zo’n 17 euro. In een middelgrote stal met 1000 varkens, betekent dit een extra opbrengst van 17.000 euro per jaar.

Het geheim? Het effectief terugdringen van ziektes en infecties.

De varkenspest zorgt wereldwijd voor zeer veel schade

De varkenspest is één van de grootste gevaren voor varkenshouderijen. Wanneer de pest onder uw dieren uitbreekt, kan dit desastreuze gevolgen hebben. Veel varkenshouderijen komen deze klap niet meer te boven, want de pest heeft de kracht om haast een complete veestapel uit te roeien. Lange tijd was de varkenspest een “ver van ons bed show”, vanwege meldingen in onder andere China. Inmiddels wordt ook ons buurland België hierdoor geteisterd en zijn de gevaren dichterbij dan ooit tevoren.

Varkenspest is niet alleen gevaarlijk voor uw varkens, maar ook voor mensen, wanneer de ziekte niet adequaat wordt aangepakt. U wilt uw mensen en dieren gezond houden. U kent de beproefde methoden: goed vaccineren, goed schoonmaken, preventieve maatregelen treffen en altijd op blijven letten. Is er nog meer dat u kunt doen? Zeker. De hygiëne in uw stal is voor een groot deel bepalend voor de weerbaarheid tegen ziektes en infecties in uw bedrijf. Investeren in de juiste maatregelen aan uw stallen, kan u in de toekomst geld besparen.

Gezonde dieren door hygiënische stallen

Uw stal kan behandeld worden met een hygiënische coating. Dit betekent dat wanden, vloeren en plafonds naadloos worden behandeld met een afstotende coating. Deze coating dicht kieren, scheuren en poriën en maakt uw gehele stal vocht en vuil dicht. Hierdoor is er minder kiemdruk en krijgen allerlei gevaren zoals bacteriën en schimmels geen kans om zich in lastig te bereiken plekken te hechten. Bovendien is de coating zeer eenvoudig schoon te maken. Dagelijks goed reinigen met water zorgt ervoor dat alle vuilresten effectief worden verwijderd.

Onze coatings zijn duurzaam, milieuvriendelijk en beschermen uw dieren tegen ziekten en infecties. Vrijwel elke bestaande stal kan met de coating behandeld worden. In veel veehouderijen is er veel aandacht voor schoonmaak en hygiëne, maar worden dieren desondanks geregeld ziek. Uw vloer, wanden en plafond beschermen kan de ontbrekende schakel in uw preventiemaatregelen zijn.

Bezoek ons op de Pork Expo

U bent van harte welkom om ons te bezoeken op de Pork Expo 16 en 17 april in Venray. Wij maken graag met u kennis en nemen de tijd om te horen over de uitdagingen in uw bedrijf. Hebt u interesse in meer hygiëne in uw varkenshouderij? Dan geven onze specialisten u graag meer informatie of een demonstratie van onze innovatieve coatings.

Pork expo

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Verhoog het rendement in uw varkenshouderij
Verhoog het rendement