facebook

Werelddierendag

Vandaag vieren we Dierendag

Vandaag, 4 oktober, is traditioneel een dag waarop we wereldwijd extra aandacht besteden aan de dieren. De dag is in het leven geroepen met als doel de levensomstandigheden van dieren te verbeteren. In verschillende landen worden er evenementen georganiseerd met thema’s als dieren, dierenbescherming en dierenrechten. Ook nu is het nog altijd belangrijk dat we strijden voor de rechten van dieren, zodat we een wereld kunnen creëren waarin dieren in alle omstandigheden worden aanvaard als levende wezens met gevoelens, een wereld waarin we rekening houden met hun welzijn. Wij bij Mesa HyCo zijn blij dat we elke dag kunnen meewerken aan de creatie van deze wereld.

Oprichting van Dierendag

In mei 1927 ontving toenmalige voorzitster van de internationale vereniging van de dierenbescherming, Margaret Ford, een brief van een vrouw uit Tsjechië. In de brief stelde ze voor om één dag per jaar specifiek aan de dieren te wijden. Margaret Ford zag direct het potentieel om van deze dag een campagne voor dierenbescherming te maken. Gezamenlijk bedachten ze dat de herdenkingsdag van Sint Franciscus van Assisi de ideale datum hiervoor zou zijn. Deze beschermheilige van het leefmilieu en van de dieren bekommerde zich immers niet enkel om het lot van armen, zwervers en melaatsen maar ook om het lot van dieren en planten

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Werelddierendag pluimveehouderij
Werelddierendag rundveehouderij
Werelddierendag varkenshouderij

Mesa HyCo

Mesa HyCo biedt hygiënische coatingsystemen voor de behandeling van de vloeren en de wanden van elke professionele veehouderij. Deze duurzame coating zorgt voor een optimale hygiëne voor zowel mens als dier. Zo minimaliseert u het risico op het uitbreken van infecties en ziekten en moet u op de lange duur minder antibiotica gebruiken. Dit is beter voor zowel het vee als voor de consument, die hoe langer, hoe meer om antibioticavrij vlees vraagt. Wij kunnen bv. in een varkenshouderij coatings voorzien voor onder andere de kraamafdeling, de biggenafdeling, de opfokstal en de varkensstal. Maar ook de voergang wordt niet vergeten, wat voor een prettigere opname van het voer zorgt. Zo kan uw vee genieten van een schone leefruimte en bent u verzekerd van een maatschappelijk verantwoorde oplossing tegen bacteriën en ziektekiemen. Bij Mesa HyCo zijn we trots dat we kunnen bijdragen aan een gezondere dierenwereld.