facebook

Waarom kiezen voor Mesa HyCo bij nieuwbouw stallen?

Duurzame stallen, een flinke verbetering voor dierenwelzijn

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van nieuwbouw stallen. Dit komt doordat nieuwbouw stallen veel voordelen bevatten en ze gericht zijn op het voorkomen van bepaalde problemen, zoals slechte hygiëne, stalbranden en wegvliegende daken. Daarnaast helpt een nieuwbouw stal met het bevorderen van daglicht. Daglicht is niet alleen goed voor het dierenwelzijn, maar heeft ook een grote invloed op de energiebesparing. Een nieuwbouw stal is dus erg duurzaam. Wij geven u graag nog wat meer informatie over het bouwen van een nieuwe stal!

Waar moet een stal aan voldoen?

Een stal moet voldoen aan verschillende regels en eisen. Deze regels en eisen zijn opgesteld om het welzijn van de dieren te bevorderen en om ervoor te zorgen dat de dieren zich op hun gemak voelen. De stallen moeten beschikken over een minimaal oppervlakte. Dit oppervlakte is afhankelijk van het gewicht van de dieren. Ook moeten de vloeren van een stal zo ontworpen zijn, dat de dieren geen letsel of pijn kunnen oplopen. Daarnaast mag het klimaat in de stallen niet schadelijk zijn voor de dieren. Het klimaat moet zodanig geregeld worden, dat de dieren zich goed voelen en gezond zullen blijven. Bij het klimaat valt te denken aan de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtcirculatie, etc.

Dieren hebben een eigenwaarde doordat het wezens met gevoel zijn. De kwaliteit van het leven van dieren is dus erg belangrijk. In Nederland worden stallen gecontroleerd en gehandhaafd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij controleert of alle veehouders zich aan de welzijnsregels voor dieren houden.

Wat voor mogelijkheden zijn er bij een nieuwbouw stal?

Een nieuwbouw stal biedt verschillende mogelijkheden om het welzijn van de dieren te bevorderen en het werkproces te verbeteren. In een nieuwbouw stal is er meer ruimte voor een goede inrichting, waardoor de dieren veel meer ruimte hebben. Ook kunt u zelf keuzes maken over onder andere robot ruimtes, melkstanden, etc. Deze worden namelijk ook steeds moderner. Daarnaast kunt u bij een nieuwbouw stal direct rekening houden met benodigde materialen voor het bestrijden van ongedierte. Want hoe eerder u hier rekening mee houdt, hoe beter het ongedierte uit de stallen gehouden kan worden.

Coatings voor iedere veehouderij

Mesa HyCo is al jarenlang marktleider in hygiënische coatings. Deze coatings zijn geschikt voor de varkenshouderij, pluimveehouderij, rundveehouderij en geitenhouderij. Het doel van deze coatings is het voorkomen dat ziektekiemen en ander soort vuil zich kunnen ophopen in de poreuze structuur van het beton. Met vloeistofdichte en gladde afwerking van vloeren en wanden kan eenvoudig voorkomen worden dat de houderijen vaak gereinigd moeten worden. Bent u dus van plan om een nieuwe stal te gaan bouwen? Mesa HyCo is dan graag uw partner op het gebied van coatings voor de stal. Mesa HyCo beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van de agrarische sector. Daarom weten wij beter als geen ander hoe men moet omgaan met stallen en nieuwbouw stallen. Wij testen onze methodes continu om deze te verbeteren waar nodig is. Ook blijven wij onderzoek doen naar nieuwe methodes. Als u kiest voor Mesa HyCo, kiest u voor een team dat bestaat uit specialisten.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

biggenstallen
centrale gangen
HyCo nieuwbouw stal