facebook

Voorkom ongedierte
in de pluimveestal

Bestrijding van de tempexkevers

Besmetting door tempexkevers

De meest voorkomende ongedierte in de pluimveestallen is toch wel de tempexkever (of piepschuimkever). Deze kever is een belangrijke verspreider van ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën, waaronder salmonella. Zowel tussen stallen als tussen bedrijven kan deze ongedierte deze bacterie verspreiden. Dit kan door middel van het voer, het niet juist reinigen van de stallen of door de boer zelf. Hierdoor kan een besmetting van bijvoorbeeld salmonella op de eerste stal overslaan op de andere stallen.

Bestrijding van ongedierte door naadloze coating

De bestrijding van ongedierte is een uiterst belangrijke schakel in het gehele hygiënemanagement op het pluimveebedrijf. In het kader van salmonella zeer belangrijk, omdat ongedierte een grote verspreider zijn van deze ziekteverwekkers.

De plekken waar de tempexkevers de stal binnendringen zijn de naden, kieren en aansluitingen tussen wand en vloer. Een naadloze coating zorgt voor aansluiting om het oppervlak te dichten. Door de gehele stal te voorzien van een coating hebben de tempexkevers de minste kans om de stal binnen te dringen. Hierdoor kunnen bacteriën en micro-organismen zich niet meer nestelen in het oppervlak en is de kans op ziekteverwekkers in de stal aanzienlijk kleiner

Mogen wij u opbellen?

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Hoe brengen wij ons Mesa HyCo Poultry System aan?

Een plint van mortelcoating voor perfecte aansluiting

Voor de aansluiting tussen de wand en de vloer gebruiken we een plint van mortelcoating. De plint bestaat uit een speciale epoxy hars en zand en hier wordt een mortel van gemaakt. De mortelcoating wordt in zijn geheel aangebracht in de hoek, waardoor een perfecte aansluiting ontstaat. Deze mortelplint vormt een 45 graden hoek van ongeveer 4cm bij 4cm. Het is van groot belang dat de plint zo sterk is dat deze de spanning van de stal op kan vangen. Doordat de stal opwarmt tijdens de rondes en weer afkoelt tussen de rondes door, zet het beton erg uit en krimpt het weer in. Daarnaast is de plint hard zodat de tempexkevers hier niet doorheen kunnen, tevens kunt u met de bak makkelijk de stal leeg schuiven.

Scheuren en naden worden dichtgezet met een gel, zodat er geen voedselresten, uitwerpselen en strooisel tussen blijft zitten. Deze naden en scheuren zijn niet goed te reinigen met de hogedrukspuit waardoor veel bacteriën en andere ziektekiemen zich kunnen blijven nestelen.

Dé oplossing: Mesa HyCo Poultry System

Voor een stal die optimaal voldoet aan de bestrijding van ongedierte, kunt u gebruik maken van het Mesa HyCo Poultry System. Hierbij worden wanden en vloeren geheel gecoat met het beste Poultry coating systeem dat er is. Voordat de coating wordt aangebracht, zorgt Arts Straalbedrijf ervoor dat de vloer stofvrij wordt gestraald. Om een goede hechting te krijgen met de ondergrond wordt de Extreme Egalisatiehars aangebracht. Tenslotte wordt de Mesa HyCo Poultry Gietvloer aangebracht met een lichtgrijze kleur, zodat deze toplaag voor een goede weerkaatsing van het licht zorgt.

Voorkom ongedierte in de stal en behaal betere bedrijfsresultaten met behulp van Mesa HyCo!

elske-boerderij

Elske Smeulders, Agro Expert.

Ik adviseer u graag

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf.

aantasting zuur beton
aantasting zuur beton
aantasting zuur beton
aantasting zuur beton