facebook

Hygiënische vloercoating

Mesa HyCo draagt bij aan hygiëne in de veehouderij

U heeft binnen uw veehouderij allemaal betonnen vloeren en het is daardoor een vermoeiende opgave om uw bedrijf zo schoon mogelijk te houden. Een vloercoating van Mesa HyCo maakt het schoonmaken, en daarmee het hanteren van de interne hygiëne, makkelijker. Maar waarom is hygiëne nou eigenlijk zo belangrijk? Dit artikel geeft voordelen en tips weer.

Praktische en financiële voordelen hygiëne

Het is belangrijk om als veehouderij hygiënisch te werken. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw dieren en de mensen die uw vlees of melk kopen. Onder andere het vee wordt minder snel ziek. Dit komt doordat de ruimtes waar zij zich in bevinden schoon zijn. Daarnaast levert een goede hygiëne u financiële voordelen op, want u heeft natuurlijk minder dieren die ziek worden en daardoor meer omzet.

Persoonlijke hygiëne

Als veehouderij werkt u dagelijks met dieren. Het is daarom belangrijk om uw persoonlijke hygiëne voorop te stellen. Dit voorkomt dat u bacteriën of virussen van dier naar dier kunt overdragen. Was bijvoorbeeld altijd uw handen, draag handschoenen en trek regelmatig schone kleding aan. Bacteriën klampen zich namelijk maar al te graag aan uw handpalmen en kleding vast, waarna ze een nieuwe bestemming op een van uw dieren zoeken.

Als onderdeel van de uitvoering van persoonlijke hygiëne kan een hygiënesluis de oplossing zijn om ziektes van buitenaf de deur te wijzen. U of uw bezoek stapt de sluis binnen en verandert daar van kleding, waarna u schoon en vrij van ziektes uw weg kunt vervolgen. Zo voorkomt u dat u ziekteverwekkers van of naar uw vee meeneemt.

Reiniging veehouderij

Ziektes verspreiden zich het makkelijkst op een veehouderij waar de hygiëne niet optimaal gehandhaafd wordt. Het reinigen van de stallen van uw dieren is bijvoorbeeld een aspect dat frequent uitgevoerd moet worden. Dit voorkomt niet alleen een uitbraak van een ziekte, maar houdt ook ongedierte buiten de deur. Zij ervaren het vuil van uw dieren namelijk als een aantrekkelijke speeltuin. Een bijkomend probleem is dat deze ongedierte ook weer ziektes bij zich kunnen dragen, welke uw vee vervolgens over kan nemen.

Vloercoating van Mesa HyCo

Het schoonhouden van de vloeren van uw veehouderij is misschien wel een van de belangrijkste taken voor het handhaven van een hygiënische bedrijfsvoering. Wellicht zijn er inmiddels al scheuren in uw betonnen vloeren ontstaan? Dit vuil is vrijwel niet meer weg te poetsen. De vloercoating van Mesa HyCo maakt schoonmaken een stuk makkelijker. Het zorgt voor een slijtvaste, gladde en vloeistofdichte vloer, welke bestand is tegen zware belasting. U hoeft dus niet voorzichtig te werk te gaan.

Meer informatie over vloercoating van Mesa HyCo? Lees dan hier verder.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

varkenshouderij
Vloercoating mesa HyCo
vloercoating centrale gangen