facebook

Varkensboerderij van John Versteeg.

Een gemakkelijk te reinigen vloer binnen 10 afdelingen

Het is alweer 2 jaar geleden dat er een nieuwe varkensstal werd gebouwd bij de varkensboerderij van John Versteeg en zijn familie. Gedurende deze 2 jaar werd de betonvloer steeds ruwer en werd hem geadviseerd om een coating aan te laten brengen. John Versteeg vertelt dat de stallen een renovatie nodig hadden en dat ze graag wilden dat de vloer sneller en makkelijker te reinigen waren. Na het aanbrengen van de coating gaat het proces een stuk sneller. Daarnaast verminderd coating ziektekiemen, waardoor het veel hygiënischer is.

Sloothoeve schutters

Aantal m²

600 m²

Vloersysteem

Mesa Epox Floorcoat 2-laags

Ruimte

8 vleesvarkensafdelingen
2 biggenafdelingen

Over varkensboerderij van John Versteeg

Het varkensbedrijf van John Versteeg en zijn familie staat in Vasse, waar ze zo’n 200 zeugen en 1800 vleesvarkens hebben. Hij runt het bedrijf samen met zijn vrouw en 1 dag in de week hebben ze er een medewerker bij. Mesa heeft 8 vleesvarkensafdelingen en 2 afdelingen mogen renoveren met coating, waar 12 hokken per afdeling zijn. Bekijk de foto’s voor een mooi overzicht van de renovatie!

Magazijn
Magazijn
Magazijn
Magazijn

“Ik had een goed gevoel bij Mesa Coatings. Ik had wel het idee dat dit mensen waren die ervaring hadden en ook wisten waar ze over praatten”.

John Versteeg - Eigenaar Varkensboerderij in Vasse

Eerste contact met Mesa Coatings

Nadat John Versteeg is aangeraden om coating te leggen in de stallen, ging hij op zoek naar de juiste partij. “We zijn gaan rondkijken en via de Facebookpagina van Mesa HyCo zijn we in contact gekomen met Mesa Coatings”, aldus John. Hij vertelt: “Ik had een goed gevoel bij Mesa Coatings. Ik had wel het idee dat dit mensen waren die ervaring hadden en ook wisten waar ze over praatten”.

Uitvoering en het resultaat

Het renoveren van verschillende stallen kan meestal niet in 1 keer, daarom is er voor gekozen dit tussen de rondes door te doen. Binnen deze varkensboerderij heeft Mesa Coatings in 3 fases de stallen gerenoveerd. In de eerste fase zijn er 4 afdelingen van de vleesvarkens gedaan. In fase 2 zijn 2 biggenafdelingen aangepakt en tijdens fase 3, zijn de laatste 4 vleesvarkensafdelingen gerenoveerd. Binnen alle afdelingen is het Mesa Epox Floorcoat 2-laags vloersysteem gelegd en antislip afgewerkt.

John vind dat hij tijdens en voor de renovatie goed op de hoogte is gehouden van de planning. Zelf heeft hij ver van tevoren aangegeven wanneer ze een afdeling leeg zouden hebben en Mesa Coatings heeft zich netjes aan deze planning gehouden.

John vertelt dat ze op dit moment 2 van de 10 afdelingen hebben schoongemaakt en de varkens aan het afleveren zijn. Hij laat weten: “We kunnen er nog niet heel veel over zeggen, maar het gaat zeker sneller en fijner. We zouden de service ook aanraden aan andere varkenshouders, wij zijn volledig tevreden”.

Varkenshouderij

Is uw veehouderij ook toe aan een opknapbeurt?

Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan.
Dan bespreken we uw wensen en ontvangt u een gerichte prijsindicatie.