facebook

Kies de juiste vloer voor uw toepassing

Onze coatings dragen bij aan hygiëne

Gaat u de bestaande vloer vervangen of heeft u misschien wel een nieuwbouw project? In beide gevallen is het verstandig om uzelf goed te informeren over welke vloer het beste past bij uw toepassing. Het is natuurlijk een verschil of u werkzaam bent in een varkenshouderij, pluimveehouderij of rundveehouderij. Hier moet rekening mee gehouden worden, want elke veesoort heeft een andere behoefte en daarop moet worden ingespeeld. Ook verschillen de ruimtes nogal op een veehouderij, maar overal is een perfecte oplossing voor. Bent u benieuwd welke vloer de juiste keuze is voor uw toepassing? We helpen u graag een eindje op weg!

Varkenshouderij

Zoals u weet staat hygiëne en veiligheid pal boven aan de eisen waar een vloer aan moet voldoen in een varkenshouderij. Wij implementeren hier graag onze opgedane kennis zodat we de hygiëne en veiligheid voor uw bedrijf kunnen maximaliseren. Waar u vooral een oplossing voor nodig heeft, is het bestrijden van schadelijke micro-organismen die zich in de vloer en omgeving ophopen. Onze HyCo-oplossingen bieden hier een antwoord op, zodat er ook een uitkomst is voor antibioticaresistentie. De coatingvloer verlaagt de infectiedruk aanzienlijk. Zo gebruiken wij bij betonroosters vaak ons Mesa Epoxy coatingvloer, die hier het beste bij past.

Het is belangrijk dat u weet welke manier het beste is om uw varkenshouderij te reinigen en wat voor vereisten er zijn met betrekking tot de temperatuur en het vochtgehalte. De toppers van Mesa HyCo adviseren u graag wat voor vloer het beste past bij uw varkenshouderij en hoe u te werk moet gaan.

Rundveehouderij

Natuurlijk is hygiëne ook belangrijk in de rundveehouderij. Wanneer de leefomgeving van uw runderen goed is, zullen zij een beter en langer leven hebben waardoor u uw bedrijfsresultaten kunt vergroten. Elke ruimte heeft verschillende eisen waar een vloer aan moet voldoen. Zo zijn de rundveestallen anders dan de melkstallen en ook weer verschillend van de voergangen, waardoor bepaalde kenmerken van groter belang zijn.

Een vuilafstotende coating is bijvoorbeeld gewenst in de voergangen, zodat voer niet achter blijft en er geen onhygiënische omstandigheden worden gecreëerd. Vloeistofdichtheid is fijn in de melkstallen, zodat melkresten geen kans hebben om achter te blijven en schoonmaken makkelijker wordt. Hierbij plaatsen wij vaak ons bekende Mesa Fast Systeem. Als u met groot vee werkt, zoals runderen, is het ook slim om een antisliplaag aan te brengen. Dit verkleint de kans dat uw dieren lelijk ten val komen.

Deskundigheid

Bij Mesa HyCo brengen we dag in dag uit vloer- en wandcoatings aan en zijn we volledig op de hoogte van alle hygiënische en veiligheidseisen. We bieden u deskundige hulp en maken een persoonlijke opzet die we vastleggen in ons draaiboek. Zo bent u altijd op de hoogte van alle werkzaamheden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

pluimveehouderij
rundveehouderij
varkenshouderij