facebook

Is een coatingvloer de beste oplossing in een veehouderij?

Coatingvloeren worden veelvuldig gebruikt in allerlei verschillende sectoren. Zo worden ze onder andere gebruikt in de horeca en carwash voor de chemische resistentie en vloeistofdichtheid. Maar waarom zie je ze zo vaak in de agrarische sector?

Mesa HyCo legt al jaren coatingvloeren bij veehouderijen door heel Nederland, maar ook in Duitsland, België, Luxemburg en daarbuiten. Een belangrijke reden dat men kiest voor een coating is het verhogen van hygiëne en duurzaamheid. Een coating is niet alleen aan te brengen op vloeren en plinten, maar ook op wanden. Wij leggen u graag uit hoe en waar we onze coatingsystemen aanbrengen, hoe uw bedrijf het rendement verhoogd en welke voordelen hieraan vastzitten.

Op welke veehouderijen en in welke ruimtes leggen wij een coating?

Onze coatingsystemen worden veel gebruikt in veehouderijen en zijn geschikt voor diverse ruimtes. In de varkenshouderij coaten we veel centrale gangen en in de afdelingen, zoals in de biggenstal, kraamstal, opfokstal en vleesvarkensstal. We coaten hier de dichte vloeren, ligplaatsen, roosters en ook de wanden. Hier gebruiken wij onze lichtgrijze coating, zodat men kritischer wordt tijdens het reinigen.
Tenslotte worden de hygiënesluizen en laad- en losplaatsen niet vergeten.

Ook in de rundveehouderij worden veel voergangen gecoat, zodat het voer langer vers blijft en niet meer aankoekt of verzuurd. Hierdoor krijgt u een hogere voeropname en een hogere melkproductie. Ook leggen we hygiënische coatings bij de melkstallen, robot ruimtes, tanklokalen en hygiëne sluizen. Op deze manier zorgen we dat de hygiëne optimaal is in alle ruimtes. Door de speciale vloersystemen kunt u én beter reinigen én heeft u en de koe een goede grip.

Ook de pluimveehouderij wordt niet overgeslagen, deze wordt voorzien van hygiënische coatings op de vloeren en wanden. Het Mesa Hyco Poultry systeem is het meest gekozen systeem en is uiterst geschikt voor zowel de vleeskuikenstal als de leghennenstal. Voor overige ruimtes als de eierlokalen, sorteerruimtes en kantines gebruiken wij ons Mesa Fast Heavy Duty systeem. Dit systeem wordt standaard antislip afgewerkt, maar kan ook een gladde afwerking krijgen.
Tenslotte leggen we ook coatings bij de geitenhouderij. Hier worden vaak de voergangen en de melkstal aangepakt. De voergang coating voor de geiten is anders dan bij rundvee. Geiten belasten de voergang namelijk meer met hun tanden en lippen, hierdoor dient de voergang coating sterker te zijn.
In bijna elke branche van de veehouderij is onze coating toepasbaar. Bent u benieuwd naar wat voorbeelden van coatings op een specifieke veehouderij? Neem dan een kijkje op onze app voor een project bij u in de buurt

foto 3 voergang cools
foto 4 voergang

Een beter rendement voor uw veehouderij

Zoals eerder aangegeven kunt u de hygiëne status binnen uw veehouderij naar een hoger niveau tillen. Door het aanbrengen van een coating kunnen bacteriën en ziektekiemen zich niet meer in de poreuze betonvloer- en wanden nestelen. Hierdoor is het oppervlak volledig afgedicht en dit verlaagt de kans op infecties.

Niet te vergeten is dat het reinigen van de vloeren en wanden met een coating zeer gemakkelijk gaat. U bespaart hierdoor tijd, mankracht en water.

Een meest gestelde vraag is: Wanneer zijn ruimtes weer te gebruiken na het aanbrengen van de coating? We leggen het graag uit aan de hand van de twee meest gebruikte coatingsystemen voor in de agrarische sector, namelijk ons Mesa Fast Heavy Duty Systeem, gebaseerd op PMMA, en ons Mesa Epox Systeem, gebaseerd op epoxy.

Een ruimte met het Mesa Fast Heavy Duty Systeem wordt op 1 dag gelegd en is na 2 uur beloopbaar. De Epoxy Coating wordt meestal op 2 of 3 dagen gelegd, afhankelijk van het oppervlak, en is na 24 uur beloopbaar. De afdelingen in vleesvarkensstallen kunnen in 2 fases (2 dagen) worden gecoat.

Hygenische coatings
hygiënische coating kalkoenstal

Voordelen coating in de veehouderijen

Graag zetten we nog even alle voordelen van coatings in de veehouderijen op een rijtje voor u:

  • Vergroot rendement
  • Verlaagt infectiedruk
  • Naadloos
  • Slijtvast
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • Makkelijk te reinigen
  • Chemisch resistent
  • Mechanisch belastbaar

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met één van de Mesa Agro Toppers en zij plannen graag een vrijblijvend bezoek bij u in of stellen indicatie prijzen voor u op.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.