facebook

Hygiënische voergang voor geiten

Geiten zijn kieskeurige eters en dus is het belangrijk om veel aandacht te besteden aan de manier waarop ze worden gevoerd. De voergang speelt daarbij een belangrijke rol. Een standaard geitenstal is voorzien van meerdere potten, waar deze voergang doorheen loopt. Helaas is deze harde, vaak stroeve en stugge ondergrond geen goede oplossing. Wij vertellen welke vloer wel uiterst geschikt is voor de voergang.

De belangrijkste reden voor een hygiënische voergang op de geitenhouderij, is om een optimale voeropname te creëren. Meerdere keren per dag stort de geitenhouder het voer op deze betonnen ondergrond. Wij leggen graag uit waarom onze Mesa HyCo voergang coating de beste oplossing is.

Hygiënische coatingvloer op de betonnen vloer

Door de ruwe betonvloer te coaten met een speciale toplaag, wordt het eten van voer veel prettiger voor geiten. De gladde coating voorkomt schuren en pijn aan de bek, wat als vanzelf de voeropname zal bevorderen. Alle dieren vinden vers en smakelijk voer aangenamer, zo ook geiten.

Een coating heeft nog veel meer voordelen dan een gewone betonvloer. Het maakt het namelijk makkelijker om de voergang te onderhouden en schoon te maken. Dit komt doordat de coatingvloer volledig vloeistofdicht is en geen naden of kieren bevat. Zo zal de boer minder tijd, arbeidskracht en water hoeven te gebruiken om de voergang echt schoon te maken. Zo wordt er naast tijd, ook geld bespaart en zullen de kosten van dierenziektes omlaag gaan.

Bacteriën en ziektekiemen geen kans geven

Door een naadloze afwerking van de vloer, hebben voerresten en vuil geen kans om op te hopen. Zo zullen ziektekiemen en bacteriën zich niet ontwikkelen en verspreiden op een hygiënische voergang. Op deze manier kan de gezondheid van uw geiten worden gewaarborgd in niet alleen de stallen, maar door de gehele geitenhouderij.

Wanneer er minder bacteriën zijn, is de kans ook kleiner dat de boer deze verspreid via schoeisel of kledij. Dit komt dus de gezondheid van mens én dier ten goede.

In en om de stal, altijd schoon
In en om de stal, altijd schoon
In en om de stal, altijd schoon

Behandeling ondergrond

Voordat de coatingvloer gelegd kan worden, is het belangrijk de ondergrond gereed te maken. Dit doen we vooral door de (poreuze) betonvloer te schuren en gaten en scheuren te dichten. Daarna leggen wij onze coatinglaag.

Mesa HyCo vloeren op uw veehouderij

Niet alleen de geitenhouder heeft profijt van een hygiënische vloercoating op zijn veehouderij. Daarom heeft Mesa HyCo een speciale, hygiënische vloercoating ontworpen voor de agrarische sector. Deze duurzame coating zorgt voor optimale hygiëne voor mens en dier. Bestand tegen (chemische) vloeistoffen, slijtvast en makkelijk schoon te maken, zodat boer er jaren plezier van heeft.

Bent u nieuwsgierig naar ons werk, de kwaliteit die we leveren en de mogelijkheden voor uw eigen bedrijf? Bekijk dan eens onze agrarische projecten in onze online referentie app. Hiermee geven wij een indruk van de werkzaamheden die we uitvoeren. Alle opdrachten die Mesa HyCo heeft uitgevoerd heeft kunt u hier vinden.

Liever persoonlijk contact? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.