facebook

Hygiënische vloer in de robotruimte

De voordelen van een hygiënische vloer in de robotruimte op de melkveehouderij

Ongeveer 25% van de Nederlandse boeren is inmiddels overgestapt op automatisch melken door het gebruik van een melkrobot. Deze investering brengt melkveehouders tijd- en arbeidsbesparing. Het is zeer belangrijk om goede condities te creëren voor het melkvee, zodat het melkproces goed verloopt en de productie optimaal blijft. Hygiëne is een van de belangrijkste factoren in een robotruimte en hier zet Mesa HyCo zich dagelijks voor in.

Het belang van hygiëne in de melkrobot

Mesa HyCo optimaliseert de hygiëne in de robotruimte door het plaatsen van een vloercoating en eventueel een wand- en plintcoating. Hierdoor worden de oppervlaktes afgedicht en kunnen bacteriën en micro-organismen zich niet langer in het beton nestelen.

Daarnaast beschikt de coating over de volgende specifieke eigenschappen:

  • Het heeft juiste grip voor de melkveehouder, maar is nog steeds eenvoudig te reinigen.
  • De vloer is bestand tegen melkzuren en mechanisch belastbaar.
  • De vloer kunnen we in één dag plaatsen en is binnen 2 uur uitgehard. Op verzoek kunnen we de coatings zelfs tussen het melken door aanbrengen.
De grootste voordelen zijn dus het creëren van een hygiënische omgeving, het gebruiksgemak en tijd, water- en arbeidsbesparing. Daarnaast zal de vloer aan de eisen van de keuring voldoen.

Natuurlijk is deze coating ook toepasbaar voor meerdere ruimtes op het rundveebedrijf, denk hierbij aan tanklokalen, kantines, machinekamers en sanitaire ruimtes.

Centrale gangen schoon
Centrale gangen schoon
Centrale gangen coating
Centrale gangen coating
Mesa HyCo is goed op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de markt en verzorgt u graag van persoonlijk en deskundig advies. Heeft u nog vragen, opmerkingen of wenst u een bezoek? Neem dan contact op met Mesa Coatings op het nummer +31(0)85 401 8271 of vul een contact formulier in. Bekijk hier alle agrarische vlogs op ons Youtubekanaal:
youtubekanaalmesa
Zorg ervoor dat u moeiteloos door de keuring komt met Mesa vloeren en wanden!

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.