facebook

Hygiëne op de pluimveehouderijen

Hygiëne behouden in sorteer- en bewaarruimten op pluimveehouderijen

In de voedingsindustrie is een goede hygiëne ontzettend belangrijk. Een besmetting van het voedsel, van de dieren of binnen de bedrijfsmuren moet te allen tijde vermeden worden. Naast het imagoverlies en het dierlijk leed betekent een besmetting in vele gevallen immers een aanzienlijk inkomensverlies. De sector van de pluimveehouderijen is extra gevoelig voor ziektes en besmettingen, soms met “crisissen” tot gevolg (salmonella, legionella, vogelgriep, dioxine, PCB, Fipronil, bloedluis enz.). Een continue inspanning om de hygiëne te verbeteren, moet dus een topprioriteit zijn van een goede bedrijfsvoering. Dit geldt zeker voor de sorteer- en bewaarruimten van de eieren!

Waaraan moet een pluimveehouderij voldoen?

Tal van wettelijke regels en voorschriften voor de pluimveesector moeten ervoor zorgen dat het pluimvee en de geproduceerde voedingsmiddelen gezond blijven. Een duidelijk onderscheid tussen het “vuile” en het “schone” bedrijfsgedeelte, hygiëneprotocollen, omkleed protocols, douche verplichtingen, enz. moeten ervoor zorgen dat de kans op een besmetting en de insleep van ziektes beperkt wordt. Het “schone” bedrijfsgedeelte, waar het pluimvee zit, moet zo proper mogelijk worden gehouden. Het middel bij uitstek om hiervoor te zorgen, bestaat erin om de vloeren en wanden zo onderhoudsvriendelijk mogelijk in te richten. Zo horen de ruimtes waar de eieren worden geraapt en gesorteerd eigenlijk dagelijks te worden gereinigd. Als u die frequentie wilt halen, moet u ervoor zorgen dat het reinigen van de vloeren snel en efficiënt kan gebeuren. Een ei dat op de grond stuk valt, moet meteen en grondig kunnen worden opgeruimd zodat een bacteriële verspreiding kan worden vermeden. Verder moeten de eieren, volgens de richtlijnen, in een schone en stofvrije ruimte bewaard worden. Ook dit vereist het geregeld poetsen en ontsmetten van die ruimten. Grondig en snel schoon te maken vloeren en wanden zijn fundamenteel voor een gezonde pluimveehouderij!

Mesa HyCo

Zowel grote vloeren en wanden als kleine oppervlakken worden door Mesa HyCo behandeld binnen de agrarische sector. Mesa HyCo beschikt over hoogwaardige coatingsystemen, speciaal voor de agrarische sector ontwikkeld. Zo werd het Mesa Fast vloersysteem ontwikkeld met het oog op maximale hygiëne. Gedaan met de poreuze betonvloeren! De coating is ijzersterk, vloeistofdicht, zeer makkelijk te reinigen (met minder water), kan naadloos worden geplaatst, is snel weer droog en heeft een antisliplaag. Met behulp van de duurzame en egale coatings van Mesa HyCo zijn onder andere de sorteer- en bewaarruimten voor eieren in een mum van tijd weer schoon! U bespaart tijd, water en geld. Voor voergoten en wanden binnen de agrarische sector, heeft Mesa HyCo een ander hygiënisch vloersysteem. Zo is er voor ieder bedrijf en iedere ruimte de juiste oplossing! Investeer in hygiëne, bekijk snel de app en neem kennis van talloze voorbeelden van coatings in verschillende ruimtes in de pluimveehouderij!

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

bewaarruimten op pluimveehouderijen
Mesa Coatings App