facebook

Aangetaste kuil silo’s

Hoe je voorkomt dat mais je kuil silo’s en voerplaten aantast

Als veehouder reken je dag in dag uit op je kuil silo’s en/of voerplaten. Ze zorgen niet alleen voor een snelle en efficiënte voerverdeling, maar spelen ook een cruciale rol in een goede voerbewaring. In je veevoer zitten helaas ook best wat stoffen die schadelijke gevolgen hebben voor de betonnen ondergronden van je silo’s en platen. Mesa HyCo kan je helpen om dit soort problemen te vermijden en houdt je veevoer, silo’s en platen gezond.

Schoonhouden van opslagruimten

Schoon veevoer is niet enkel belangrijk voor je vee, het is ook gewoon je wettelijke plicht als veehouder. Nederlands veevoer is zelfs erg streng gereglementeerd, zowel op nationaal als op Europees niveau. Inbreuken op de Regeling diervoeders kunnen daarom niet alleen desastreuze gevolgen hebben voor je dieren of bedrijf; ze worden ook bijzonder zwaar bestraft.

Mais als boosdoener

Een van de grootste boosdoeners is hier het verder nochtans onschuldige en voedzame mais. Net als een aantal andere substanties kan de samenstelling van dit product zorgen voor een verzuring van het veevoer — en zuur veevoer vreet beton aan. Bovendien is de kans groot dat in de beton kwetsuren (scheuren en gaten) gevaarlijke ophopingen van bacteriën ontstaan, met alle kwalijke gevolgen van dien. Je voerkuil is nu niet langer hygiënisch en wordt een potentiële broeihaard voor dierziekten en infecties. Grijp je niet tijdig in, dan kan dit een ware ravage aanrichten in je veestapel.

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Hoe je voorkomt dat mais je kuil silo's en voerplaten aantast
kuil silo's en voerplaten
voerplaten

Mesa HyCo kan je helpen

Wij zijn dé Nederlandse specialist als het gaat over de bescherming van kuil silo’s en voerplaten in de professionele veehouderij. Onze jarenlange ervaring met deze problematiek stelt ons in staat om voor elke situatie of context een passende oplossing te bedenken. Daarbij stellen we het belang van jouw bedrijf altijd voorop en kiezen we steevast de beste oplossing voor jouw onderneming.
Onze sleutel? De juiste coating op de juiste plaats, aangebracht volgens de regels van de kunst. Deze beschermlaag zal mais of andere stoffen elke kans ontnemen om het beton van je voerplaten aan te tasten. Of het nu gaat over kraamstallen, technische ruimten, melkruimten of varkensstallen: voor elke plek hebben wij een aangepaste coating. Bekijk dus gerust even onze handige app en ontdek welke coatings bij jouw bedrijf passen.

Vrijblijvende offerte

Ben je benieuwd geworden naar ons werk? Neem dan zeker contact op met je resterende vragen of doe hier meteen een vrijblijvende offerteaanvraag. Je ontvangt professioneel advies op maat en krijgt meteen ook een ingang om je problemen daadwerkelijk op te lossen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat je met onze Mesa HyCo coatings nooit meer moet vrezen voor de gezondheid van jouw vee.

Mesa coatings app