facebook

De HyCare Methode voor in de biggenstal

Het effect van HyCare op de biggenafdelingen

HyCare is een uniek concept dat door alle varkenshouderijen toe te passen is in iedere ruimte. Bijvoorbeeld op de biggenafdeling. Een perfecte hygiëne en uitmuntende waterkwaliteit vormen de uitgangspunten van de bewezen methode. Op de biggenafdelingen is er met de toepassing van HyCare minder stress en minder ziekte. Bovendien verbetert de weerstand van de biggen en is er significant minder antibiotica nodig. Om een HyCare biggenafdeling te realiseren, zijn er een aantal eisen om aan te voldoen. Bijvoorbeeld het houden van de varkens in een kiemarme leefomgeving, hygiënische vloer en het toepassen van de juiste werkmethode. De HyCare-methode voor gespeende biggen resulteert in een betere en meer uniforme ontwikkeling van de biggetjes.

Waarom is de hygiëne op een biggenafdeling zo belangrijk?

De hygiëne op een biggenafdeling is extra belangrijk vanwege de kwetsbaarheid van de biggen. De gespeende biggen zijn nu eenmaal meer gevoelig voor ziektekiemen net als voor een verminderde hygiëne en stress. Een belangrijk punt is bovendien dat een perfecte hygiëne de mogelijkheid biedt om de biggenafdeling zo antibioticavrij mogelijk te laten zijn. Dat is de beste uitkomst voor het milieu, dier en mens. Om de hygiëne op een biggenafdeling te optimaliseren, biedt de toepassing van het HyCare-concept een oplossing. Dat leidt in de praktijk tot minder zieke biggetjes en minder uitval door dode biggen. De opbrengst is dankzij de goede hygiëne hoger, zodat er sprake is van een beter rendement.

Een perfecte hygiëne is een voorwaarde voor een HyCare biggenafdeling. Daar zijn meerdere maatregelen voor nodig, zoals een hygiënische vloer voor de biggenstal. Deze hygiënische basis levert meer voordelen op. Het scheelt namelijk tijd om de vloer te reinigen en die tijd zet zich weer om in geld. Ofwel in een hoger bedrijfsresultaat. Een ander voordeel is dat er door de eenvoudige reiniging van vuil er minder water nodig is. De kosten voor arbeid dalen eveneens en er is sprake van een lager energieverbruik in verband met de korte droogtijd van compartimenten. Bovendien blijft de biggenafdeling verschoond van infectiedruk van het onderliggend beton.

Mesa HyCo

Mesa HyCo is op het gebied van efficiënte vloersystemen in meerdere branches actief. Bijvoorbeeld in de veehouderij, zoals in varkenstallen en op biggenafdelingen. Wij zijn zelfs dé marktleider als het gaat om vloercoatings en wandcoatings in de agrarische sector. Daarom hebben wij ook de expertise in huis om uw biggenafdeling van de beste vloercoating te voorzien.

Elk vloersysteem dat wij toepassen in de agrarische sector voldoet aan de strengste eisen. Bijvoorbeeld aan de eisen om te voldoen aan de HyCare-methode. Dat maakt onze vloercoatings ook in het bijzonder geschikt voor de biggenafdeling. Het is belangrijk om te weten dat er pas sprake is van HyCare als aan alle eisen is voldaan. Dan pas mag u spreken van een HyCare afdeling. De verbeterde bedrijfsresultaten van uw varkenshouderij verdienen de investering overigens terug.

Wilt u een indruk krijgen van onze vloersystemen in varkenshouderijen en op biggenafdelingen? Bekijk dan via de app voorbeelden van eerdere projecten met coatings voor de agrarische sector.

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

HyCare op de biggenafdelingen
HyCare op de biggenafdelingen