facebook

Een nieuwe HyCare rundveestal van Schippers

Bent u al bekend met de HyCare rundveestal van Schippers? Zo niet, dan introduceren wij deze graag bij u. De HyCare rundveestal is een relatief nieuwe stal die gerust revolutionair mag worden genoemd op het gebied van hygiëne. Een HyCare stal oogt wellicht in eerste instantie als een reguliere stal, maar dankzij niet direct zichtbare toepassingen en technieken, zet deze een nieuwe standaard op het gebied van hygiëne en ziektepreventie. Een stal is HyCare wanneer deze onder andere naadloos is voorzien van een speciale coating aan de vloeren, wanden en plafonds, in combinatie met een zeer specifieke werk- en schoonmaaktechniek en maatregelen op het gebied van drinkwater en ongediertebestrijding.

Hycare de nieuwe basis voor rundveestallen

De HyCare rundveestal is de tweede HyCare stal, na die van varkens. Inmiddels is er ook een pluimveestal gekocht om de HyCare toe te passen. De HyCare-techniek werd voor het eerst toegepast in varkensstallen en is daar een doorslaand succes gebleken. Niet alleen nam de hoeveelheid zieke dieren af; het rendement van vleesvarkens steeg ook nog eens met 4,52 euro per afgeleverd varken per ronde. Het succes in de varkensindustrie heeft de basis gelegd voor de toepassing in de rundveesector.

Waarom HyCare naar de rundveestal komt

Het grote succes in varkensstallen, betekent dat de komst van de HyCare techniek naar rundveestallen wenselijk was. Op 14 juni 2018 opende ’s lands eerste HyCare rundveestal. Jos Seuntiëns in Knegsel had de primeur met deze unieke techniek van MS Schippers. Zo voor de hand liggend als deze stap naar rundvee op voorhand ook leek; er was wederom onderzoek en ontwikkeling nodig om de specifieke uitdagingen in een melkveestal aan te kunnen. Seuntiëns investeerde volgens de voorschriften van de HyCare techniek onder andere in een drinkwaterzuivering systeem en hanteert nu strengere voorwaarden op het gebied van verzorging, voeding en schoonmaak. Jos Seuntiëns heeft inmiddels navolging gekregen van meerdere rundveestallen. De eerste resultaten wijzen ook hier op een significante reductie van ziektes en een hogere opbrengst per dier. De resultaten worden gebruikt om toepassing bij rundvee verder te optimaliseren.

De rol van Mesa HyCo

Met unieke coatings speelt Mesa Hyco een cruciale rol in de totstandkoming en het succes van het HyCare concept. Zonder de coatings die Mesa Hyco aanbrengt op vloeren, wanden en plafonds, is het voor een stal niet mogelijk om aan de HyCare-vereisten te voldoen. De coatings van Mesa Hyco zijn milieuvriendelijk, duurzaam en eenvoudig te reinigen. Minstens net zo belangrijk is dat zij ziektes en andere besmettingen tegengaan omdat vuil zich niet aan de coating hecht. Bacteriën, virussen en schimmels krijgen zo geen kans om vat te krijgen op het vee, mede doordat poriën en naden (waar vuil zich snel nestelt) effectief worden afgedicht.

Bezoek ons op de Agrar Unternehmertage

Wilt u ook bijdragen aan een betere hygiëne voor uw veedieren? Bezoek ons dan op de Agrar Unternehmertage in Münster. De specialisten van Mesa Hyco zijn hier de gehele beurs aanwezig. Wij vertellen u graag alles over onze unieke coatings, de HyCare-technieken en wat deze kunnen betekenen voor uw stal en vee. Wij horen graag uw problemen en uitdagingen om zo met u te sparren over een oplossing. Wij nemen uitgebreid de tijd om u te ontvangen met een kop koffie of thee, kennis te maken en onze producten te demonstreren. Samen zorgen wij voor een gezonder, hygiënischer bedrijf en een hoger rendement op uw vee.

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Een nieuwe HyCare rundveestal van Schippers
Agrar