facebook

Een HyCare pluimveestal van Schippers: dit maakt deze uniek

Hebt u al eens gehoord van de term “HyCare”? Het is een hot topic binnen de agrarische sector. Terecht, want met een HyCare stal van Schippers kunt u ongeëvenaarde resultaten behalen. Dit is mede dankzij het gebruik van Mesa Hyco’s hygiënische coatings. Zoals de naam al doet vermoeden, draait HyCare om hygiëne en de zorg hiervoor. Een HyCare stal voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en onderhouds- en schoonmaakgemak. Dit type stal kent een aantal belangrijke voordelen: een schonere omgeving voor mens en dier, maar ook veel minder ziektes én minder antibioticagebruik onder uw vee.

Wat is HyCare precies?

HyCare is een relatief nieuwe, maar desondanks beproefde techniek en werkmethode. Het eerste grote voordeel hiervan is dat het toegepast kan worden op bestaande stallen. U hebt geen state-of-the-art stal nodig om gebruik te maken van de voordelen. HyCare is een unieke methode die vijf van de belangrijkste elementen van uw stal aanpakt, door middel van coating op vloeren en wanden, reiniging en desinfectie, preventieve bestrijding van ongedierte, en schoon drinkwater. Deze elementen worden gecombineerd met een specifieke werkwijze. Wanneer er op de juiste wijze met HyCare wordt gewerkt, zorgt dit voor significante gezondheidsvoordelen voor uw dieren, met als resultaat minder ziekten, minder kosten en meer winst. Dat alles terwijl uw veestapel profiteert van hygiënische leefomstandigheden.

Hycare voor de hoogste standaard

Voor iedereen, niet in de laatste plaats de consument, worden leefomstandigheden voor veedieren steeds belangrijker. Met HyCare garandeert u de hoogste standaard. Door de hygiënische maatregelen en werkwijzen krijgen ziektekiemen, bacteriën, schimmels en andere infectiebronnen geen kans om zich te hechten aan de oppervlakken. Doordat HyCare de juiste middelen, apparatuur en werkwijzen combineert wordt een uiterst efficiënte reiniging en desinfectie gerealiseerd.

Het succes van de HyCare varkensstal

Ruim drie jaar geleden debuteerde de HyCare techniek in de varkensstallen. De resultaten waren verbluffend. Direct bleek dat de methode zorgde voor gezondere varkens, maar ook lagere kosten dankzij de betere hygiëne. De harde cijfers? Elk varken levert per ronde ruim 4,50 euro extra vlees op, de hoeveelheid benodigde antibiotica in de stallen daalde met circa 90%, de voerkosten daalden gemiddeld met 5%, terwijl de groei van het bedrijf gemiddeld met 12% toenam. Dit is geen toeval, maar dit waren de meetbare effecten van de HyCare varkensstal. Na een zeer succesvolle introductie is de techniek ook beschikbaar gekomen voor andere vormen van vee.

Hoe de HyCare techniek naar het pluimveebedrijf kwam

De meest recente stap van HyCare is die naar het pluimveebedrijf. Een sector waarin enorme vooruitgang te boeken is, net zoals eerder werd bewezen bij varkens. MS Schippers, ontwikkelaar van HyCare, heeft flink geïnvesteerd in deze stap: het bedrijf kocht recentelijk een eigen pluimveehouderij om zo maximaal onderzoek te kunnen doen naar de toepassing van HyCare binnen deze sector. MS Schippers zal zich gaan richten op het aanpassen van de pluimveestallen zodat in de nabije toekomst HyCare coating op grote schaal kan worden toegepast binnen de pluimveesector. Daarbij zal de eigen stal worden gebruikt als kennis- en opleidingscentrum.

De rol van Mesa Hyco

De HyCare methode zou niet mogelijk zijn zonder de unieke coatings van Mesa Hyco. De Mesa Hyco coatings vormen een essentieel onderdeel van de HyCare methode en daarom is Mesa Hyco ook zeer trots op de verrichtingen van MS Schippers. Samen blijven wij onderzoek doen en onze gebruikte processen, werkwijzen, technieken en producten optimaliseren. Ook voor Mesa Hyco is de stap naar de pluimveehouderij een zeer waardevolle. De kennis die wij in deze sector opdoen, draagt bij aan het in de toekomst op grote schaal lanceren van de de HyCare methode binnen de pluimveesector, maar leert ons ook weer nieuwe dingen over de kwaliteiten, toepassingen en ontwikkelingsmogelijkheden van onze coating.

Maak kennis met ons en onze technieken
op de Agrag Beurs Munster

Bezoekt u de Agrar Beurs in Munster? Kom dan langs bij de specialisten van Mesa Hyco. Wij zijn op de beurs aanwezig om u uiteraard kennis te laten maken met onze coating en ons bedrijf, maar ook om kennis te delen en om goede gesprekken aan te gaan over de ontwikkelingen in onze sectoren. Wilt u ook meewerken aan betere hygiëne voor uw dieren? Laat u dan door ons informeren en samen kijken wij naar wat er mogelijk is om binnen uw bedrijf Mesa Hyco coatings aan te brengen en de HyCare methode te implementeren. Wij kijken uit naar een kennismaking.

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Een HyCare pluimveestal
Een HyCare locatie
agrar