facebook

Een goede huisvesting en verzorging voor uw rundvee

Volgens de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) zijn er bepaalde eisen voor het onderhouden van dieren, zowel huisdieren als productiedieren. Zo moet er aan de voorwaarden van een goede verzorging en goede huisvesting worden voldaan. Voor rundveehouderijen is het van belang om aan deze eisen te voldoen om te blijven bestaan.

Een goede verzorging

De RVO stelt bepaalde normen en waarden aan de verzorging van de dieren. Hieronder vallen bijvoorbeeld: bewegingsvrijheid, gezond en geschikt water en voer en een goede verzorging van zieke dieren. Daarnaast wordt er genoemd dat “De dieren worden gehouden in een hygiënisch verantwoorde ruimte.” Het is volgens de RVO erg belangrijk dat alles wat in aanraking komt met de dieren hygiënisch is en dat de dieren een zo aangenaam mogelijk leven krijgen.

Een goede huisvesting

Ook voor huisvesting van dieren die worden gebruikt voor de productie zijn er bepaalde eisen waar een veehouderij aan moet voldoen. Zo mag de bodembedekking niet schadelijk zijn voor de dieren, de ruimte moet makkelijk kunnen worden schoongemaakt en onderhouden, en de ruimte mag de gezondheid van het dier niet benadelen. Ook deze eisen zijn belangrijk voor de hygiëne en leefbaarheid van de dieren.

Welzijnseisen voor kalveren

Voor rundveehouderijen die kalveren bezitten zijn er nog extra eisen waar ze aan moeten voldoen. Zo wordt er onder andere genoemd: “De vloer heeft een stevige, vlakke en stabiele oppervlakte.” Dit is uiteraard van belang zodat het kalf niet onderuit kan glijden en zichzelf of andere bezeren. Een andere eis die gesteld wordt is dat: “De dieren kunnen zonder problemen liggen, rusten, opstaan en zichzelf likken.” Door mest en urine wordt de bodem, die vaak bestaat uit hout of beton, glad. Dit kan ervoor zorgen dat opstaan niet altijd met gemak gaat.

Wat kunt u doen om aan deze eisen te voldoen?

Mesa Hyco is een ervaren specialist op het gebied van hygiënische coatings voor de rundveehouderijen, en wij kunnen u dan ook een uitstekende oplossing bieden. Hygiënische coating vloeren en wanden dragen bij aan de oplossing om te voldoen aan de eisen van de RVO. Als u kiest voor de hygiënische coatings van Mesa Hyco zullen vuil en ziektekiemen zich niet aan het oppervlakte hechten. Daarom wordt reinigen zeer eenvoudig en effectief. Onze coatings kunnen aangebracht worden in diverse ruimtes:

  • Stal
  • Voergang
  • Robotruimte
  • Melkstal
  • Tanklokaal
  • Andere bedrijfsruimtes

Doordat onze coatings onderhoudsvriendelijk, 100% hygiënisch, slijtvast, antislip, duurzaam en chemisch bestendig zijn kan dit voor iedere rundveehouderij het verschil maken. De voergang is ook een ruimte waar de coating aangebracht kan worden. Het effect van een coating in een voergang is de hygiëne van het voer wat hierop gelegd wordt.

Bezoek ons op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen

Wilt u meer te weten komen over onze hygiënische vloer- en wandcoatings? Kom dan 27, 28 of 29 november een kijkje nemen bij ons op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in de evenementenhal te Gorinchem. Onze specialisten staan u hier graag te woord voor persoonlijk advies. Daarnaast kunt u altijd het contact of offerteformulier op onze website invullen, waarna we u telefonisch of per email zullen bereiken.

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

Een goede huisvesting en verzorging voor uw rundvee