facebook

Voergangcoating

Geef uw dieren een schoon bord met voer

Dit is hét seizoen voor een nieuwe voergang

Binnen de rundveehouderij is de voergang een bekend begrip. In de stal is het gebruikelijk om aan het voerhek het verse voer neer te leggen. Verder is het belangrijk dat het voer schoon is. En omdat de warme dagen er weer aankomen, is dit het perfecte moment voor het aanbrengen van een hygiënische voergang coating. Omdat de koeien op verschillende momenten eten (dit is ook afhankelijk van de rang van de koe) is het verstandig om ervoor te zorgen dat er voldoende voer aanwezig is. Hierdoor heeft de koe de mogelijkheid om de juiste hoeveelheid voer te vreten. Uiteindelijk zal dat weer zorgen voor een hogere melkproductie wat voor de boer meer opbrengst kan genereren.

Meer aandacht voor hygiëne en welzijn

Het belangrijkste is dus om ervoor te zorgen dat er voldoende schoon voer aanwezig is als de runderen in de stal staan. Net zoals u niet graag van een vies bord zult willen eten, is het bewezen dat een koe ook niet graag eet van een vieze vloer. U kunt zich voorstellen dat met een vuile ondergrond de inname van het voedsel lager is. Denkt u daarbij ook eens aan de kans op bacteriën en schimmels die via het voer opgevreten worden en de gevolgen die dan kan hebben voor uw veestapel. Uiteindelijk is het bewezen dat een schone ondergrond in de voergang meer melk oplevert, omdat de koe meer eet. Het HyCare proces is een proces waarbij je meer aandacht geeft aan de hygiëne en het welzijn van uw dieren. Dit principe is vooral gericht op minder risico’s op ziekten bij uw runderen. Het idee hierachter is dat een schonere omgeving voor het dier ook minder nadelige gevolgen heeft en een hogere productie geeft van melk.

Alleen schoonmaken van de betonnen voergang is niet voldoende

Als u denkt dat het regelmatig schoonspuiten van de voergang ook uitstekend helpt bij het verbeteren van de hygiëne in stallen, dan blijkt dat niet zo te zijn. Steeds meer boeren komen tot de conclusie dat een coating onder het voer een geschikt middel is om de opname van het voer te verbeteren. Dat het schoonhouden van de stal bijdraagt aan een betere omgeving voor uw koeien is vanzelfsprekend. Een coating aanbrengen in een stal is een veel gebruikte toepassing om de stal schoner te houden. Een coating is niets anders dan aan laag die je aanbrengt op de normale ondergrond. Door de juiste coating te gebruiken zorgt u ervoor dat het voer schoon blijft en dat u sneller en gemakkelijker de voergang schoon en vrij kunt maken van eventuele bacteriën. Een mooie eerste stap om het HyCare principe ook binnen uw rundveehouderij toe te gaan passen.

Mesa HyCo

Mesa HyCo is gespecialiseerd in het leveren van de juiste coating voor uw veehouderij. Door de ervaring die wij hebben binnen de verschillende soorten agrarische bedrijven, beschikken we over de kennis verwerkt in een coating die uitermate geschikt is. Onze coating zorgt ervoor dat u hygiëne in de stal optimaal is. Hierdoor heeft u een aantal voordelen namelijk te weten dat als eerste de stal makkelijker en sneller schoon te maken is. Hiermee bespaart u water en tijd. Een ander voordeel wat genoemd kan worden is dat door de coating van Mesa HyCo de kans op ziekte verkleind wordt door de schonere omgeving waar het vee in leeft. Hierdoor kan het gebruik van antibiotica ook afnemen wat weer een besparing is van de kosten, maar natuurlijk ook een veel betere oplossing voor zowel dier als mens.

Uiteindelijk hebben zowel uw koeien als u baat bij een oplossing die een eerste stap zet in de richting van het HyCare principe. Denkt u maar aan het feit dat een schone stal, een schoon bedrijf en daarmee ook een hogere melkproductie een positieve uitstraling heeft. In een tijd waarin er steeds meer weerstand lijkt te ontstaan tegen de veehouderij, is juist deze positieve uitstraling een belangrijk pluspunt.

Bekijk hier hoe wij een voergang coating aanbrengen

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

seizoen voor een nieuwe voergang
nieuwe voergang