facebook

Maak kennis met HyCare
en ontdek de rol van Mesa HyCo

De HyCare-methode en de rol van Mesa HyCo

HyCare is een methode waarbij alles draait om gezondheid en dierenwelzijn. Dit draagt bij aan gezonde dieren, een goede basis voor net geboren dieren én een gezonde leefomgeving. Ziekteverwekkers kunnen zich door een betere hygiëne lastig verspreiden. Dankzij een goede en gezonde leefomgeving hebben dieren minder last van stress en ziektes en neemt hun weerstand toe. Dit draagt natuurlijk bij een aan beter rendement voor veehouderijen. Hoe wordt HyCare toegepast en wat is de rol kan Mesa HyCo binnen dit HyCare-concept?

Hoe wordt de HyCare-methode toegepast?

De methode van HyCare wordt toegepast volgens 5 stappen. Wij zetten ze voor u uiteen:

  1. Poriënvrije vloeren en wanden: een leefomgeving vrij van poriën en naden is essentieel voor een gezonde leefomgeving voor dieren. Door oppervlakken op dierniveau te voorzien van een ondoordringbare hygiëne-coating, wordt de hygiëne in stallen beter gewaarborgd en worden dieren minder snel ziek.
  2. Optimale reiniging en desinfectie: dankzij reiniging en desinfectering blijft een stal nooit vies achter bij het ophalen van varkens. Dit gebeurt met de juiste middelen, apparatuur en werkwijzen.
  3. Preventieve ongediertebestrijding: ongedierte zoals vliegen, ratten en muizen verspreiden allerlei ziektes die slecht zijn voor zowel mens als dier. Preventieve ongediertebestrijding maakt dan ook onderdeel uit van de HyCare-methode.
  4. Schoon en kiemvrij drinkwater: drinkwaterkwaliteit wordt nogal eens onderschat, maar is essentieel voor een gezonde groei. De HyCare-methode zet onder meer in op schoon drinkwater voor dieren. De beproefde methodiek zorgt ervoor dat dieren gezond blijven en beter presteren.
  5. Juiste werkmethode: een consequente werkmethode voorkomt dat ziekteverwekkers zich verspreiden via bijvoorbeeld de voergang. De HyCare-werkwijze gaat verder dan alleen maar de hygiënesluis. Er wordt ook gekeken naar de looplijnen én de aan- en afvoer van dieren.

HyCare voor de hoogste standaard

Voor iedereen, niet in de laatste plaats de consument, worden leefomstandigheden voor veedieren steeds belangrijker. Met HyCare garandeert u de hoogste standaard. Door de hygiënische maatregelen en werkwijzen krijgen ziektekiemen, bacteriën, schimmels en andere infectiebronnen geen kans om zich te hechten aan de oppervlakken. Doordat HyCare de juiste middelen, apparatuur en werkwijzen combineert wordt een uiterst efficiënte reiniging en desinfectie gerealiseerd.

Ook voor pluim- en rundveehouderijen

Voor pluim- en rundvee is er sinds kort een HyCare-stal geopend door MS Schippers om te testen wat de waarde van de HyCare-methode voor deze sectoren kan zijn. Met behulp van een miljoeneninvestering wordt niet alleen het totaalconcept toegepast van een gezonde leefomgeving en goede verzorging, maar worden eveneens innovatieve producten ontwikkeld. Er was al een onderzoekslocatie voor biggen en vleesvarkens, maar met de aankoop van een pluimvee- en melkveebedrijf wordt het onderzoek naar de methode verder uitgebreid. Faciliteiten worden aangepast zodat ze voldoen aan de HyCare-methode. Het uiteindelijke doel van het concept is om diergezondheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn structureel te verbeteren.

De rol van Mesa HyCo binnen het HyCare-concept

Bij Mesa HyCo zijn we gespecialiseerd in het behandelen van vloeren en wanden van veehouderijen. Binnen de HyCare-methode zijn we verantwoordelijk voor poriënvrije vloeren en wanden. Wij coaten niet alleen varkensstallen, maar ook de voergang van onder meer rundveehouderijen, tanklokalen en de melkstand. Bovendien komen wij in actie bij stallen van pluimveehouderijen en productieruimtes. Vrijwel alle ruimtes inclusief kunnen worden voorzien van een hygiënische coating. Wij zetten in op optimale hygiëne voor mens en dier. Dit is de perfecte basis voor een gezonde veehouderij en een bedrijf dat winst maakt. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Bel mij terug

Heeft u vragen? Laat uw gegevens achter en wij bellen u z.s.m. op.

De HyCare-methode
Hygiëne voorop
Hygiëne silo