facebook

Bereik een hogere hygiëne status met een hygiënesluis

De entree van professionele veehouderijen is hét centrale punt. Hoe deze entree er precies uitziet, is op elke veehouderij anders, maar 1 belangrijk punt hebben ze gemeen: hier bevindt zich de hygiënesluis.

De sluis heeft als doel om het besmettingsrisico te minimaliseren en de gezondheid van de dieren te ondersteunen. Met de nodige hygiënische maatregelen maken hygiënesluizen het mogelijk de insleep van ziektekiemen tegen te gaan. Nu het zomer is, wordt het warmer, mensen zijn meer buiten en de kans op besmetting stijgt. Daarom is het nu de perfecte tijd om de hygiënesluis te renoveren met een hygiënische coatingvloer en wandcoating.

Hygiëne protocollen

De hygiënesluis kan tegenwoordig niet meer ontbreken op de veehouderijen en daarom is er de afgelopen jaren bij nieuwbouw al rekening gehouden met het plaatsen van een hygiënesluis. Of u nu een bestaande veehouderij heeft of aan een nieuwbouwproject begint, u verhoogt de hygiëne aanzienlijk met hygiënesluizen. Op bijvoorbeeld de pluimveehouderijen is het verplicht om een hygiënesluis in te voeren sinds 2019. Lees hier meer over dit hygiëne protocol van IKB Ei.

Renoveren van bestaande hygiënesluizen

In veel bestaande gebouwen zijn er tegels aanwezig in douches en toiletten, waar tussen de voegen en naden vuil gemakkelijk kan ophopen. Het reinigen van deze vloer is daardoor niet makkelijk en kost ook veel tijd. Het plaatsen van een hygiënische coating zorgt ervoor dat alle naden en voegen verdwijnen, zodat er een glad oppervlak ontstaat.

Een hygiënesluis heeft een 100% vloeistofdichte vloer nodig, waar vuil en vloeistoffen niet achterblijven en schoonmaken een gemakkelijke klus is. Voor de vloerafwerking gebruiken we ons Mesa Fast systeem dat we naadloos aansluiten op de wand met ons Mesa Fast Plintsysteem en een eventuele wandcoating. Ons Mesa Fast vloersysteem biedt alle nodige voordelen om uw hygiëne status naar een hoger niveau te tillen. Ook wordt deze vloer afgewerkt met een antisliplaag, wat de veiligheid van alle bezoekers van de hygiënesluis zal waarborgen.

Ook niet onbelangrijk is het feit dat het Mesa Fast systeem al in 1 dag gelegd wordt en na 2 uur uitharding al volledig gebruiksklaar is. Zo hoeft u de werkzaamheden niet te lang stil te leggen.

foto 3 voergang cools
foto 4 voergang

Gebruik maken van de juiste producten

Wanneer er een hygiënesluis is geplaatst of wanneer deze is gerenoveerd met bijvoorbeeld een nieuwe vloer, is het tijd om ervoor te zorgen dat deze volledig in gebruik kan worden genomen. Dit is mogelijk met het gebruik van producten die thuishoren in de hygiënesluis, met allemaal hetzelfde doel: de hygiëne maximaliseren. Zo is het nodig dat er opbergruimte is voor kleding en er ontsmettingsproducten en papieren handdoeken aanwezig zijn.
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat deze ruimte uiterst schoon gehouden wordt, zodat er geen vuil van deze ruimte meegenomen wordt naar andere ruimtes. Het reinigen van deze ruimte is dankzij de coating erg eenvoudig en snel gebeurd.

Wilt u ook een hoger rendement behalen met een goede hygiënesluis inclusief hygiënische coatingvloeren? Neem dan nu vrijblijvend contact op en dan bespreken we de mogelijkheden!

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.