facebook

Hygiënische coating onder de voersilo’s

Alle hygiënische voordelen

Een plek waar je misschien niet snel een coatingvloer zou verwachten, is onder de voersilo’s op de veehouderij. Echter is het toch zeker de overweging waard om de vloer hier te laten coaten. Een voersilo wordt namelijk veel gebruikt en tijdens het vullen of lossen kan er altijd wat voer op de grond achterblijven. Dit trekt vaak ongedierte aan, wat voor veel schade en problemen kan zorgen. Hieronder zetten we graag alle voordelen van een hygiënische coating onder de silo’s op een rijtje.

Ongedierte Weren

Zodra er ergens voer te vinden is op een veehouderij, is een regelmatige terugkeer van ongedierte onvermijdelijk. Het aanschaffen van ongedierte bestrijdingsproducten is een veelgebruikte manier om dit probleem aan te pakken, maar het kan ook altijd makkelijker.

Wanneer er tegels of een betonvloer onder de silo’s ligt, blijven er gemakkelijk resten van voer of vuil achter in de scheuren of gaten. Deze ondergronden zijn namelijk moeilijk te reinigen waardoor het veel tijd en water kost. Een gladde, naadloze en hygiënische coating zorgt ervoor dat schoonmaken veel makkelijker en sneller gebeurt.

Centrale gangen schoon
Centrale gangen coating

Gemakkelijk schoon te maken

Het gemakkelijker schoonmaken van de vloer is een groot pluspunt, omdat er veel tijdwinst mee te behalen valt, wat vaak gepaard gaat met een beter resultaat. Er wordt daarnaast ook op de kosten van water en reinigingsmiddelen bespaard, die al eens hoog op kunnen lopen. Ook zal schoonmaken sneller gaan waardoor het minder arbeidsuren kost en u sneller tussen andere klusjes door even alles schoon kunt spuiten.

Uv-bestendig

Een belangrijk voordeel van de coatingvloer is dat deze niet verkleurt wanneer er regelmatig zon op schijnt. Het Mesa Fast Heavy Duty systeem is UV-bestendig en is bestand tegen verschillende weersinvloeden. Het systeem is in diverse kleuren beschikbaar, waar u met goed onderhoud voor een lange tijd plezier van zult hebben zonder beschadigingen of verkleuringen.

Kras- en stootbestendig

Tot slot is onze coatingvloer ook kras- en stootbestendig, door de sterke mechanische belastbaarheid. Dit vormt een ideale basis voor een lange levensduur, waardoor u niet bang hoeft te zijn dat er zomaar scheuren of gaten ontstaan.

De silo’s zijn een plek op de veehouderij waar niet officieel een periodieke controle wordt uitgevoerd. Daarentegen is het wel verstandig om dit te doen.

Heeft u ook een voersilo op uw veehouderij staan en bent u niet tevreden over de hygiëne onder de silo? Neem dan eens contact op met onze Agro vertegenwoordigers, dan bespreken we graag de mogelijkheden op uw bedrijf. U kunt dit gemakkelijk doen door het contactformulier in te vullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We kunnen zowel een afspraak voor u inplannen als u voorzien van een vrijblijvende indicatie prijs.

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.