facebook

365 dagen alle gangen schoon en opgeruimd

We kennen allemaal de problemen en irritaties van centrale gangen met een te gladde vloer, een te ruwe vloer of een oppervlak dat vol met naden en kieren zit. Daarnaast zijn de wanden soms niet schoon te krijgen en zitten de naden en kieren vol vuiligheid.

De centrale gangen zijn één van de meest belaste oppervlaktes in een varkensbedrijf, denk hierbij aan het spenen van de zeugen en biggen, het doorschuiven van diergroepen, het laden van biggen / vleesvarkens en de karren die over de vloer rijden zoals de behandelkar of de weegschaal.
Zodra de vloer nat of vochtig wordt, verandert het oppervlak al snel in een ijsbaan. Aangezien er steeds meer gewerkt wordt met profiel laarzen, kunnen er gevaarlijke situaties voor het personeel ontstaan met alle gevolgen van dien.

Voor de dieren is het eveneens belangrijk om beenwerk problemen te voorkomen. Een te gladde vloer verhoogt het risico op uitglijden en de kans bestaat dat de dieren last krijgen van een verslechterd beenwerk.

Centrale gangen die te ruw zijn nemen al snel onnodig veel tijd in beslag bij het reinigen. Vaak blijven mestresten en bacteriën alsnog achter en duurt het opdrogen van de gang soms wel enkele dagen.

De openingen in de vloer zijn naast dat ze lastig te reinigen zijn, ook nog eens gevaarlijk voor de net gespeende biggen. Denk hierbij aan verdikkingen van de tenen, omdat ze makkelijk kunnen blijven hangen in één van de openingen.

Een nieuwe centrale gang binnen één dag

Hoe kunt u de bovenstaande problemen nu oplossen? Heel simpel, door het MesaFast Heavy Duty Systeem te laten plaatsen. Dit vloersysteem bevat alle gewenste aspecten voor de centrale gang:

 • Goede grip voor zeugen, vleesvarkens, biggen en mensen
 • Mechanisch belastbaar en chemisch bestand tegen zuren
 • Duurzaam en slijtvast
 • Eenvoudig te reinigen en ontsmetten
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar zodat men diergroepen makkelijk kan scheiden
 • Binnen één dag geplaatst en al na 2 uur beloopbaar!
Centrale gangen schoon
Centrale gangen coating

MesaFast Heavy Duty systeem

Het MesaFast Heavy Duty systeem bestaat uit meerdere kunststoflagen die worden aangebracht op betonnen vloeren en deze volledig afdichten van vloeistoffen. Dit zorgt ervoor dat de zuigkracht van het beton volledig verdwijnt.
Daarnaast worden de gangen makkelijk te reinigen en te ontsmetten. Indien er naden en kieren in de vloer zitten, zullen we deze eerst dichtzetten met Mesa Thix. Dit maakt de vloer straks en naadloos.
De vloeren zijn te verkrijgen in meerdere kleuren zodat u makkelijk de diergroepen kunt scheiden, maar ook duidelijke looplijnen kunt creëren. Binnen één dag is uw vieze gang weer schoon en verduurzaamd.
Kortom: de levensduur wordt verlengd en de kwaliteit van de centrale gangen blijft behouden.

Voor de wanden wordt het Mesa Epox Wallcoat systeem gebruikt in kleur RAL 7001 of RAL 7035. Het wandsysteem heeft de volgende eigenschappen:

 • Geheel vloeistofdicht
 • Duurzaam en slijtvast
 • Mechanisch belastbaar en chemisch bestendig tegen zuren.
 • Eenvoudig te reinigen
 • Lichtgrijze kleur zodat men kritisch wordt tijdens het reinigen
Centrale gang
Centrale gangen schoon houden
Indien er naden en kieren in de wand zitten, zullen we deze eerst dichtzetten met Gel zodat deze strak en naadloos worden. Daarna plaatsen we de 2-laags wandcoating in een lichtgrijze kleur. Door de lichte kleur op de wanden wordt er kritischer gewerkt omtrent hygiëne. Het systeem is geheel vloeistofdicht zodat bacteriën zich niet meer in de wanden kunnen nestelen. U spoelt het vuil makkelijk van de wanden af, wat u zeker zult merken in de arbeidsuren.

Wilt u weten hoe onze systemen er precies uitzien, ga dan naar de link en bekijk onze vlogs op de varkenshouderij:

Uiteraard kunt u ook rechtstreeks contact met ons opnemen op het nummer +31 (0) 85-4018271 voor het maken van een afspraak.

Wij komen graag vrijblijvend langs om te kijken wat er mogelijk is in uw bedrijf.

Mesa Coatings
info@mesa-coatings.eu

Wilt u graag de hygiëne verbeteren op uw veehouderij?

Neem dan contact op voor de mogelijkheden.